Muziekspecial Vuur van de vrijheid dinsdag te zien op NPO 1

Muziekspecial Vuur van de vrijheid dinsdag te zien op NPO 1
Programma over de oorlog en 4 mei

Kijktip :

Net als andere jaren wordt er ook op 4 mei 2021 een speciaal muziekprogramma rond de thema's oorlog en 4 mei georganiseerd in het Internationaal Theater Amsterdam. Bekende zangers en acteurs treden op en Winfried Baijens presenteert.

Vuur van de vrijheid gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Jan Terlouw
De inmiddels 89-jarige oud-D66-voorman Jan Terlouw opent de avond samen met zanger Huub van der Lubbe van De Dijk. Verder zien we ook zangeressen Wende Snijders en Froukje, die een speciaal lied voor deze avond schreef. Onder anderen Hans Kesting en Gijs Scholten van Aschat draven op als acteurs. Zij brengen muziek en teksten op een leeg toneel en in een lege zaal, met als decor beelden en fotoprojecties uit de Tweede Wereldoorlog.

Bevrijdingsvuur
Soms zien we een groot moment en soms juist een klein, maar veelbetekenend detail uit de oorlog. Er zijn hoofdfiguren, maar ook omstanders. Wat gaat er door hun hoofd? De uitzending eindigt met beelden vanuit Wageningen, waar Malou Petter om precies middernacht getuige is van het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. Daarmee wordt de overgang van herdenken naar het vieren van Bevrijdingsdag gemarkeerd.

De special Vuur van de vrijheid is op dinsdag 4 mei om 23.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de special Vuur van de vrijheid terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Muziekspecial Vuur van de vrijheid dinsdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier