Maandag in De Vooravond: Gerdi Verbeet over Nationale Dodenherdenking

Maandag in De Vooravond: Gerdi Verbeet over Nationale Dodenherdenking
De gasten van maandag 3 mei

Kijktip :

Morgen is het 4 mei, wat betekent dat we de oorlogsslachtoffers weer zullen herdenken. Gerdi Verbeet schuift onder andere aan om over de Tweede Wereldoorlog te vertellen en waarom het vandaag de dag belangrijk is deze te herdenken. Wie schuiven er nog meer aan?

Lees verder onder de video's.

De gasten in De Vooravond - maandag 3 mei

  • Morgen is het 4 mei en herdenken wij oorlogsslachtoffers. Een dag waarop Peter Hein denkt aan zijn vluchtende ouders, die hem in WOII op 4-jarige leeftijd wegbrachten, om zo de kansen te spreiden dat tenminste één van hen het zou overleven. Dat trauma is nog voelbaar voor zijn kinderen Eva, David en Ruben Hein. Ook Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei, neemt plaats aan tafel.
  • Sophie Straat brengt een ode aan landskampioen Ajax.
  • Was Napoleon de verlichte overwinnaar die Europa de idealen van de Franse Revolutie bijbracht? Of een slavenhandelaar, vrouwenhater, dictator en massamoordenaar? Die discussie woedt in Frankrijk rond zijn 200e sterfdag. We bespreken het met voormalig Frankrijk-correspondent Stefan de Vries, rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Parisienne Chazia Mourali.
  • In de podcast ‘Kind Kan De Was Doen’ lost Maxim Hartman volwassen problemen op met hulp van kinderen. Hoe kijken kleuters eigenlijk aan tegen de pandemie? En wat is nu de oplossing voor een burn-out? Maxim schuift aan met Isabelle en Phila.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV