Maandag in Op1: Sjaak Swart over kampioenschap Ajax

Maandag in Op1: Sjaak Swart over kampioenschap Ajax
De gasten van maandag 3 mei

Kijktip :

Gisteren was het een droevige dag voor Feyenoord, maar een gouden dag voor Ajax. Voormalig profvoetballer Sjaak Swart vertelt over het succes van Ajax. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 3 mei

  • Derk Bolt was compleet verrast toen hij een koninklijk lintje in ontvangst mocht nemen. De presentator werd tijdens de lintjesregen geridderd voor zijn werk voor het tv-programma Spoorloos, dat al dertig jaar mensen helpt bij hun zoektocht naar bloedverwanten. Welke reizen zijn hem het meest bijgebleven? Hij vertelt er vanavond alles over en neemt deelnemer Kevin Zee mee, die na een hobbelige zoektocht kon worden herenigd met zijn vader.
  • Vrijheid betekent iets anders voor iedereen. Elk jaar inspireren de Vrijheidscolleges jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Dit jaar zijn stand-up comedian Edson da Graça en programmamaker Joris Linssen twee van de sprekers. Da Graça spreekt in zijn lezing over hoe hij zich bevrijdde van financiële schulden. Linssen gaat in op de individuele vrijheid en het recht om anders te zijn dan de massa. Vanavond bespreken ze bij Op1 wat vrijheid voor hun betekent.
  • Een prachtige dag voor Ajax gisteren. De Amsterdamse voetbalclub kroonde zichzelf voor de 35e keer landskampioen. Het is de zesde titel sinds 2011 voor de club. Voormalig profvoetballer Sjaak Swart was onderdeel van het beginnende succes van Ajax.Maarten Spanjer kijkt met heimwee terug naar deze tijd en schreef er een boek over, ‘Toen Godenzonen niet bestonden’. Samen blikken ze vanavond bij Op1 terug op de vele triomfen van de grootste voetbalclub van Nederland.
  • Er zijn inmiddels 5,6 miljoen coronavaccinaties gezet in Nederland en de prik komt nu ook voor jongere generaties steeds dichterbij. De EMA is een onderzoek gestart naar de mogelijke uitbreiding van de inzet van het Pfizer-vaccin voor jongeren tussen de twaalf en vijftien jaar. Maar is het daadwerkelijk nodig om jonge tieners te vaccineren tegen corona? Directeur van Pfizer Marc Kaptein en immunoloog Marjolein van Egmond bespreken vanavond de voor en nadelen bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 3 mei gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Sjaak Swart over kampioenschap Ajax of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier