5 mei-lezing 2021 door Angela Merkel live op tv en online

5 mei-lezing 2021 door Angela Merkel live op tv en online
Duitse bondskanselier houdt toespraak

Kijktip :

Dit jaar wordt de traditionele 5 mei-lezing een bijzondere. Vanuit het Kunstmuseum in Den Haag presenteert Jeroen Wollaars de speciale live-uitzending, waarin de Duitse bondskandselier Angela Merkel de lezing zal uitspreken.

5 mei-lezing Angela Merkel gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Verbinding
Helaas kan de Duitse bondskanselier niet fysiek aanwezig zijn in het Kunstmuseum vanwege de nog altijd geldende coronabeperkingen. Merkel is erbij via een live-verbinding met Berlijn. Onze eigen premier Mark Rutte is wél aanwezig in het Kunstmuseum; hij gaat samen met Merkel in gesprek met studenten over de betekenis van vrijheid.

Verhalenwedstrijd
Er wordt ook weer een 5 mei-kinderlezing gehouden. Die wordt dit jaar gedaan door de twaalfjarige Mily Al-Azzazi, de winnares van de verhalenwedstrijd die bij toerbeurt door een provincie wordt uitgeschreven (dit jaar was dat Zuid-Holland). Rond 13.00 uur steekt premier Rutte het Bevrijdingsvuur aan, het officiële startsein voor alle (online) activiteiten op 5 mei.

De 5 mei-lezing 2021 is op woensdag 5 mei om 12.00 uur LIVE te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. Je kunt na afloop de 5 mei-lezing 2021 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 5 mei-lezing 2021 door Angela Merkel live op tv en online of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier