Registratie Bevrijdingsdag en 5 mei-concert woensdag te zien op NPO 1

Registratie Bevrijdingsdag en 5 mei-concert woensdag te zien op NPO 1
Bevrijdingsdag ook in 2021 anders dan anders

Kijktip :

Hoewel Bevrijdingsdag 2021 - net als vorig jaar - ook anders zijn dan alle andere jaren, worden er nog genoeg activiteiten georganiseerd. 's Avonds is er een verslag van Bevrijdingsdag te zien op NPO 1, om 21.00 uur gevolgd door het traditionele 5 mei-concert in Carré.

Bevrijdingsdag en 5 mei-concert gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Impressie
Vanaf 20.35 uur presenteert Simone Weimans vanaf het buitenterras van het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam een impressie van Bevrijdingsdag 2021. Hoe werd het feest van de vrijheid dit jaar gevierd, in een tijd waarin er weinig mogelijk is vanwege het coronavirus? Te gast zijn onder anderen André van Duin, die bij de Dodenherdenking op de Dam heeft gesproken én meezingt in het 5 mei-concert, en Stef Bos, die ook een belangrijke rol speelt bij het concert.

Amstel
We zien reportages over de Nationale Start in Den Haag en de viering in Wageningen, om 21.00 uur gevolgd door het concert. Dat kan dit jaar niet buiten op de Amstel plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen, en dus vindt het 5 mei-concert dit keer plaats in de grote zaal van Carré. Claudia de Breij, André van Duin, Maan, Shary-An Nivillac en ZO! Gospel Choir treden op en Stef Bos verbindt de voorstelling met persoonlijke anekdotes, die het idee van vrijheid tastbaar maken.

Het verslag van Bevrijdingsdag en het 5 mei-concert zijn op woensdag 5 mei vanaf 20.35 uur te zien op NPO 1. Je kunt na afloop het verslag van Bevrijdingsdag en het 5 mei-concert terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Registratie Bevrijdingsdag en 5 mei-concert woensdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier