Overdonderende oorlogsfilm Dunkirk zie je woensdag 5 mei op Veronica

Overdonderende oorlogsfilm Dunkirk zie je woensdag 5 mei op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Toen bekend werd dat Christopher Nolan een film over de Tweede Wereldoorlog zou maken, wisten we direct dat het geen 'standaard' filmpje zou worden. En dat bewees de maker van Inception en Interstellar ook bij de release: Dunkirk voorziet ruim in de actie, maar vertelt ook een ingewikkeld en ingenieus verhaal. Woensdag zie je 'm op Veronica en je kunt Dunkirk streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk hier de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2021.

Het verhaal
Dunkirk gaat over Operatie Dynamo, de evacuatie van de British Expeditionary Force met troepen uit België en Frankrijk van het strand bij Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog. Operatie Dynamo vond plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940, het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog. De film kent drie verhaallijnen: het strand, de zee en de lucht. De verhaallijn 'het strand' toont gebeurtenissen die zich gedurende een week voordeden, de verhaallijn 'de zee' voornamelijk gebeurtenissen gedurende één dag, en de verhaallijn 'de lucht' gebeurtenissen gedurende één uur.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Regisseur Nolan is een liefhebber van hersenkrakers en kiest met Dunkirk opnieuw niet voor de gemakkelijke weg, door drie verhalen te vertellen die niet synchroon lopen. Voor de mensen die zich eraan wagen levert het een unieke kijkervaring op, maar Dunkirk heeft sinds 2017 bewezen niet ieders cup of tea te zijn: de meningen over de film zijn ernstig verdeeld. Feit blijft dat het epos zeker op technisch vlak perfect in elkaar zit, met vooral fantastisch camerawerk van de Nederlander Hoyte van Hoytema. De film kreeg maar liefst acht Oscarnominaties.

Dunkirk (2017) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op woensdag 5 mei om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: oorlog, thriller. Speelduur: 106 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV