Waanzinnige oorlogsfilm Inglourious Basterds woensdag te zien op Veronica

Waanzinnige oorlogsfilm Inglourious Basterds woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

"Hilarisch" klinkt niet echt als een geschikte kwalificatie voor een film over de Tweede Wereldoorlog, maar verbazingwekkend genoeg wist Quentin Tarantino genoeg humor te verpakken in zijn waanzinnige film Inglourious Basterds - naast de nodige dramatische en spannende momenten. Je ziet de film woensdag op Veronica en je kunt Inglourious Basterds streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Bekijk hier de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2021.

Het verhaal
Onder leiding van luitenant Aldo Raine organiseert een groep Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog zoveel mogelijk wraakaanvallen op de nazi's. Wanneer wordt vernomen dat de hele nazi-top (inclusief Adolf Hitler en Joseph Goebbels) een filmpremière bijwoont in Parijs, proberen de Basterds voor eens en voor altijd af te rekenen met de kopstukken van het Derde Rijk. Ze worden echter op de hielen gezeten door de meedogenloze kolonel Hans Landa, alias de Jodenjager, die iedere vorm van misleiding feilloos doorziet.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Uiteraard kun je Quentin Tarantino een schrijnend gebrek aan subtiliteit en empathie verwijten, maar toch is Inglourious Basterds één van zijn beste films geworden - juist dankzij de combinatie van absurde humor en gruwelijke scènes. Dat is niet alleen te danken aan het prachtige script van Tarantino (waarvoor hij een Oscar ontving), maar ook aan de geweldige cast, die de dialogen met veel plezier serveert. Vooral Brad Pitt is hilarisch met zijn vet aangedikte Amerikaanse accent. Inglourious Basterds voorziet echter ook ruimschoots op het gebied van actie en spanning.

Cast
Naast Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood) en Mélanie Laurent (Now You See Me) zijn ook Christoph Waltz (Django Unchained), Michael Fassbender (Steve Jobs) en Diane Kruger (Aus dem Nichts) te zien in Inglourious Basterds. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Pulp Fiction).

Inglourious Basterds (2009) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op woensdag 5 mei om 22.35 uur te zien op Veronica. Genre: comedy, drama, oorlog. Speelduur: 153 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Waanzinnige oorlogsfilm Inglourious Basterds woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier