Recensie: Elvis Presley: The Searcher vertelt verhaal van armoede tot muziekicoon

Recensie: Elvis Presley: The Searcher vertelt verhaal van armoede tot muziekicoon
Indrukwekkende HBO-docu nu op Netflix

Film :

Sinds 1 mei staat de documentaire Elvis Presley: The Searcher op Netflix. HBO en Netflix laat je het levensverhaal van de legendarische zanger en acteur Elvis Presley nog één keer herbeleven. Lees hier de recensie van Elvis Presley: The Searcher.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Love Me Tender
Elvis Presley (8 januari 1935 - 16 augustus 1977) was een wereldberoemde Amerikaanse zanger en acteur. Hij wordt tot op de dag van vandaag nog steeds als 'The King of Rock and Roll' gezien en geldt als een van de meest significante culturele iconen van de twintigste eeuw. Hij brak in de jaren 50 door en werd in die tijd vaak enkel met zijn bovenlijf in beeld gebracht vanwege zijn als obsceen geziene heupbewegingen tijdens het dansen. Zijn invloed op de hedendaagse muziek is nog steeds enorm.

Elvis Presley in het leger in Duitsland in docu 'Elvis Presley: The Searcher'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze documentaire vertelt het zeldzame verhaal over de jongen Elvis Aaron Presley, geboren op 8 januari 1935 in Tupelo, Mississippi. Deze krachtige miniserie trekt het doek op voor één van de meest legendarische solo-artiesten aller tijden. Het is het levensverhaal van Elvis, die van pure armoede uitgroeide tot één van de bestverkochte soloartiesten in de geschiedenis van de muziekindustrie. Hij scoort de ene na de andere het, met onder meer Suspicious Minds, Don't Be Cruel en het hartverscheurende maar prachtige If I Can Dream. In deze docu gaat het onder meer over de sterke band met zijn ouders (vooral met zijn moeder) en de opkomst en ondergang van zijn carrière, waarbij enorme roem, depressies en eenzaamheid een belangrijke rol spelen. Een mooie en overzichtelijke miniserie met rijke archiefbeelden, voor fans een must-see. Vier sterren.

Cast
In deze documentaire zijn onder andere de stemmen te horen van Priscilla Presley, Bruce Springsteen en Tom Petty. Deze miniserie is geregisseerd door Thom Zimny (Western Stars).

Vanaf 1 mei 2021 is de documentaire (miniserie) Elvis Presley: The Searcher te streamen op Netflix. Genre: Biografie, Documentaire, Muziek. Deze miniserie bestaat uit twee afleveringen van ruim 90 minuten. IMDb-score: 7,7.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Elvis Presley: The Searcher vertelt verhaal van armoede tot muziekicoon of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier