Vanavond op tv: oorlogsfilm Dunkirk, Chelsea - Real Madrid en meer

Vanavond op tv: oorlogsfilm Dunkirk, Chelsea - Real Madrid en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 5 mei

Kijktip :

Vandaag is het 5 mei en dus worden er ook weer diverse oorlogsfilms van stal gehaald. Op Veronica is vanavond bijvoorbeeld Dunkirk te zien. Verder onder meer de Champions League-wedstrijd Chelsea - Real Madrid. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 5 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Oorlogsfilm: Dunkirk

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is de overdonderende oorlogsfilm Dunkirk te zien. Mei 1940. Honderdduizenden Britse en geallieerde troepen worden omringd door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. Soldaten en burgers doen te land, ter zee en in de lucht hun best om het Britse leger en hun bondgenoten, Europa's laatste hoop, te evacueren uit Duinkerke.


Terug: Deadliest Catch

Discovery
20:30 uur

In het nieuwe, zeventiende seizoen van Deadliest Catch staat het voortbestaan van de krabvissers die in het programma gevolgd worden op het spel door de gevolgen van de coronacrisis. Nu zijn het eens niet de hoge golven en barre weersomstandigheden die de krabvissers zorgen baren. Allereerst is er de onzekerheid over de juiste plekken om te vissen, omdat de toezichthouder voor de visserij dit jaar geen onderzoek heeft kunnen doen.


Live: Bevrijdingsdag & 5 mei-concert

NPO 1
20:35 uur

Verslag van Bevrijdingsdag 2021 en om 21:00 uur het 5 mei-concert in Carré, met onder anderen André van Duin en Stef Bos. Voorafgaand aan het traditionele 5 mei-concert presenteert Simone Weimans vanaf het buitenterras van het Amsterdamse theater Carré een impressie van de manier waarop dit jaar Bevrijdingsdag is gevierd. Om 21.00 uur begint het concert zelf, dat net als vorig jaar vanwege de coronamaatregelen niet buiten op de Amstel kan plaatvinden.


Live: Chelsea - Real Madrid

SBS 6
20:55 uur

Voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Chelsea - Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De heenwedstrijd in Madrid eindigde een week geleden in 1-1. Voor Chelsea is dat een goede uitgangspositie. Een overwinning met één doelpunt verschil (of 0-0) is voldoende voor een finaleplek. Real schakelde in de kwartfinale al een Engelse club uit. Toen werd Liverpool eerst met 3-1 verslagen, waarna het in Engeland 0-0 bleef.


Docu: The Band - Once Were Brothers

NPO 2
23:00 uur

The Band begon als begeleidingsgroep van Ronnie Hawkins, die bestond uit vijf muziekvrienden. In de documentaire Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band blikt een van hen, gitarist en songwriter Robbie Robertson, terug op de glory days. De rijk geproduceerde film zit vol muziek, prachtig archiefmateriaal en amusante anekdotes, die smakelijk worden opgediend door Robbie Robertson zelf en enthousiaste fans als Eric Clapton, Bruce Springsteen en Martin Scorsese.


Concert: Artiesten voor de vrijheid 2021

NPO 3
23:00 uur

Normaal gesproken vliegen op Bevrijdingsdag de ambassadeurs van de vrijheid per helikopter langs enkele van de veertien gratis toegankelijke bevrijdingsfestivals in het land om daar een optreden ten beste te geven. Dit jaar is alles online. Amber Brantsen presenteert het verslag van het concert op tv. De ambassadeurs van de vrijheid zijn dit jaar rapper Jonna Fraser, zangeres Davina Michelle en zanger Tino Martin.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: oorlogsfilm Dunkirk, Chelsea - Real Madrid en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier