Donderdag 6 mei in Zembla: heeft brand Grenfell Tower ook gevolgen voor Nederland?

Donderdag 6 mei in Zembla: heeft brand Grenfell Tower ook gevolgen voor Nederland?
Onderzoek naar de isolatie-industrie

Kijktip :

In de aflevering van donderdag 6 mei doet Zembla onderzoek naar de belangen van de isolatie-industrie. Er is maar weinig bekend over de brandveiligheid van isolatieschuim. Het onderwerp wordt gekoppeld aan de verschrikkelijke ramp in de Grenfell Tower.

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Doden
In 2017 waren er maar liefst 72 doden te betreuren na een enorme vuurzee in de Grenfell Tower in Londen. Kort daarvoor was de immense woontoren gerenoveerd en volgens Britse onderzoekers heeft de daarbij gebruikte gevelisolatie bijgedragen aan de brand. Ondertussen blijven isolatiefabrikanten beweren dat hun producten veilig zijn.

Verzwegen
Er blijken echter cruciale gegevens over de brandbaarheid van het materiaal te zijn gemanipuleerd of zelfs helemaal verzwegen. Zulke materialen worden ook in Nederland op grote schaal gebruikt en in ons land blijkt het ook lastig om informatie over de brandveiligheid van isolatieschuim te krijgen. Zembla onderzoekt de brandende belangen van de isolatie-industrie.

Zembla is elke donderdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 6 mei in Zembla: heeft brand Grenfell Tower ook gevolgen voor Nederland? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier