Bizarre docu The Prophet and the Space Aliens donderdag te zien op NPO 2

Bizarre docu The Prophet and the Space Aliens donderdag te zien op NPO 2
Raël is grondlegger van ufo-religie

Kijktip :

Donderdagavond (6 mei) kun je op NPO 2 kijken naar de bizarre documentaire The Prophet and the Space Alien. Hierin richt de camera rich op Raël, die na een vermeende ontmoeting met buitenaardse wezens de grondlegger en leider van de grootste ufo-religie ter wereld wordt.

The Prophet and the Space Alien gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Loyale volgelingen
Net als 'gewone' religies probeert Raël met tal van ambitieuze pogingen nieuwe gebieden te betreden en loyale volgelingen te werven. Het werpt een nieuw licht op de vele thema's en vragen die er rond het geloof en religie bestaan. Wat is het verschil tussen een sekte en een 'echte' religie? En waarom accepteren we het ene verhaal eerder dan het andere?

Brandende struik
We vinden het Bijbelse verhaal over een man die praat met een brandende struik prima, maar hebben meer moeite met een man die een voorspelling ontvangt van buitenaardse wezens. Yoav Shamir vraagt professor en godsdiensthistoricus Daniel Boyarin om zijn mentor te zijn en samen gaan ze op een zoektocht naar de roots van Raël. Ze bezoeken zijn geboorteplaats, het 'plezierziekenhuis' van de Raëlianen en groeiende Raëliaanse gemeenschappen.

De documentaire The Prophet and the Space Alien is op donderdag 6 mei om 23.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de docu The Prophet and the Space Alien terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bizarre docu The Prophet and the Space Aliens donderdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV