Serierecensie: The Sons of Sam: A Descent into Darkness over seriemoordenaar David Berkowitz

Serierecensie: The Sons of Sam: A Descent into Darkness over seriemoordenaar David Berkowitz
De grootste klopjacht in de geschiedenis van New York City

Kijktip :

Sinds 5 mei staat de documentaire The Sons of Sam: A Descent into Darkness op Netflix. Met een ware lawine aan true crime-documentaires (denk aan het sterke Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer) laat Netflix zijn concurrenten ver achter zich. Is deze vierdelige documentaireserie een echte topper? Lees hier de serierecensie van The Sons of Sam: A Descent into Darkness.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Satanische sekte?
In deze docuserie volgen we de zaak rondom een van de meest productieve seriemoordenaars van de 20ste eeuw: David Berkowitz, ook wel bekend als The Son of Sam, die een reeks moorden pleegde in New York in de periode van 1975 tot en met 1977. De beruchte moordenaar schreef meerdere duistere brieven aan de politie en de media, die hij ondertekende met Son of Sam en een vreemde combinatie van symbolen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Als je eenmaal begonnen bent aan de vier afleveringen van de duistere documentaire The Sons of Sam is het moeilijk om los te laten. De serie vertelt het verhaal van journalist Maury Terry, die een obsessie ontwikkelt om de onderste steen boven te krijgen in deze moordzaken. Met een sterke intro en rijke archiefbeelden wordt een dramatisch maar ook spannend verhaal uit de doeken gedaan, waarin helaas niet alle vragen een antwoord krijgen. Maury Terry heeft tientallen jaren geprobeerd om mensen te overtuigen dat er meerdere daders waren. Hij heeft vele aanwijzingen onderzocht, ontdekte allerlei duistere connecties en kwam tot een schokkende conclusie. Een gruwelijk kijkje in de wereld van satanische sektes met als hoogtepunt (of dieptepunt) het interview met David Berkowitz. Vier sterren.

Vanaf 5 mei 2021 is de documentaire The Sons of Sam: A Descent Into Darkness te streamen op Netflix. Genre: Documentaire. Deze serie bestaat uit vier delen van ongeveer 60 minuten en is geregisseerd door Joshua Zerman (Murder Mountain).


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Sons of Sam: A Descent into Darkness over seriemoordenaar David Berkowitz of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV