Woensdag in De Vooravond: Muzikaal vrijheidsfeestje met vele optredens

Woensdag in De Vooravond: Muzikaal vrijheidsfeestje met vele optredens
Dit zijn de gasten van woensdag 5 mei

Kijktip :

Elke werkdag schuiven interessante gasten aan bij De Vooravond. In de talkshow praten presentatoren van de show Fidan Ekiz en Renze Klamer over de meest actuele onderwerpen. Bekijk hieronder wie vanavond te gast zijn.

De gasten in De Vooravond - woensdag 5 mei

  • Gisteren oordeelde de rechter in de spraakmakende pedojacht-zaak waarbij vorig jaar een 73-jarige man om het leven kwam. Twee van de vijf betrokken jongens werd een celstraf van een half jaar opgelegd. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en strafrechtadvocaat Meike Lubbers zien steeds vaker dat er voor eigen rechter wordt gespeeld en maken zich grote zorgen.

  • In de miniserie ‘Thuisfront’ zien we het verhaal van een bataljon soldaten na hun thuiskomst van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan. Eenmaal terug in Nederland woedt de oorlog nog door in de hoofden van de soldaten. Hoe ga je om met zulke oude wonden? En hoe krijg je als militair erkenning van het thuisfront? Aan tafel: regisseur Tim Oliehoek, hoofdrolspeler Bram Suijker, oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en Uruzgan-veteraan Mark Schadenberg.

  • Vandaag vieren Nederlanders Bevrijdingsdag opnieuw anders dan anders. Geen uitzinnig gefeest op straat, maar op veilige afstand van elkaar. Dat vrijheid een groot goed is, wordt door het afgelopen onvrije lockdown-jaar dubbel en dwars onderstreept. Daarom viert De Vooravond vanavond toch een klein muzikaal vrijheidsfeestje met optredens en muziek van Spinvis, Babs Gons, Alex Boogers en Michelle David & The True-tones.

De Vooravond is elke werkdag rond 19.00 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van De Vooravond terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in De Vooravond: Muzikaal vrijheidsfeestje met vele optredens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier