Recensie: Monster is rechtbankdrama, mede geproduceerd door John Legend

Recensie: Monster is rechtbankdrama, mede geproduceerd door John Legend
Met Kelvin Harrison Jr., Jeffrey Wright en Jennifer Hudson

Film :

Vanaf 7 mei is de dramafilm Monster te zien op Netflix. De streaminggigant kocht de rechten van Monster (niet te verwarren met de gelijknamige film uit 2003 met Charlize Theron) nadat deze dramafilm het goed deed op het Sundance Filmfestival in 2018. Met originaliteit scoort Monster slecht, maar de cast is uitstekend. Lees hier de filmrecensie van Monster.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Steve Harmon
Het verhaal gaat over Steve Harmon. Hij is een 17-jarige student en aspirant filmmaker. Steve raakt betrokken bij een overval waar een moord gepleegd wordt. Al snel staat hij bekend als een "monster" en wordt aangeklaagd voor moord, een misdaad waarvan hij zegt dat hij die niet gepleegd heeft. Een complexe juridische strijd begint, is Harmon onschuldig?

Jeffrey Wright en Jennifer Hudson in de film 'Monster'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Wie de hartverscheurende en ijzersterke serie When They See Us heeft gezien, weet al een klein beetje wat je staat te wachten bij het zien van deze rechtbankdrama. Onrecht staat in hoofdletters geschreven in deze film, die vooral overeind blijft door een sterke cast met onder andere Kelvin Harrison Jr., Jennifer Hudson en Jeffrey Wright. De film kent een paar uitstekende (drama)scènes, maar spannend wordt het nooit, ondanks dat John David Washington (Tenet) een prima schurkenrol in huis heeft. De film is mede geproduceerd door zanger John Legend, ondanks dat de muziek in deze film een minpuntje is. De film niet echt vernieuwend en dat is bijzonder jammer. 2,5 ster.

Cast
Naast Kelvin Harrison Jr. (IT Comes at Night) en Jennifer Hudson (Dreamgirls) zijn ook John David Washington (Tenet) en Jeffrey Wright (The Goldfinch) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Anthony Mandler (Surrounded).

Vanaf 7 mei 2021 is de film Monster te streamen op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 98 minuten. IMDb-score: 5,4.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV