Vanavond op tv: nieuw programma Petit Chateau, docuserie A Perfect Planet

Vanavond op tv: nieuw programma Petit Chateau, docuserie A Perfect Planet
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 mei

Kijktip :

Het seizoen van Chateau Meiland is helaas ten einde, maar niet getreurd: vanaf vanavond kunnen we genieten van het nieuwe programma Petit Chateau. Verder onder meer de documentaireserie A Perfect Planet. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 6 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zembla: 'brandende belangen' in isolatie-industrie

NPO 2
20:30 uur

Zembla onderzoekt deze week de belangen van de isolatie-industrie, omdat weinig bekend is over de brandveiligheid van isolatieschuim. De vuurzee in Grenfell Tower maakte in 2017 een einde aan het leven van 72 Londenaren. De woontoren was kort daarvoor gerenoveerd. Volgens Britse onderzoekers heeft de gebruikte gevelisolatie bijgedragen aan de brand. Vergelijkbare materialen worden in Nederland op grote schaal gebruikt.


Nieuw: Petit Chateau

SBS 6
20:30 uur

Op het tijdstip van Chateau Meiland is vanaf nu elke donderdag nieuwe programma Petit Chateau te zien, waarin de zussen Maxime en Montana Meiland babykamers realiseren. Jonge gezinnen die het door omstandigheden niet lukt om de babykamer op tijd af te krijgen, schakelen de hulp van Maxime en Montana in. In een handomdraai toveren ze de babykamer om tot een waar paleis.


Misdaadfilm: The Drop

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is de spannende misdaadthriller The Drop te zien. Bob Saginowski baat samen met zijn neef Marv een bar uit in Brooklyn. Door geldproblemen heeft Marv de bar in het verleden moeten overgeven aan Tsjetsjeense criminelen die de kroeg gebruiken voor het witwassen van geld. Wanneer de zaak wordt overvallen, belanden Bob en Marv in grote problemen: De eigenaars houden hen verantwoordelijk en ze moeten het geld zo snel mogelijk zien terug te vinden.


Nieuw: A Perfect Planet

NPO 1
20:35 uur

Vanwege tegenvallende kijkcijfers van Dino's Bezorgservice zendt NPO 1 vanaf vanavond de gloednieuwe Britse natuurdocumentaireserie A Perfect Planet uit. Deze vijfdelige serie laat zien hoe de natuurkrachten - het weer, zeestromingen, zonne-energie en vulkanen - de grote diversiteit van het leven op aarde aandrijven, vormgeven en ondersteunen. Zo wordt zichtbaar hoe dieren perfect zijn aangepast aan wat de omgeving hen ook maar te bieden heeft.


Docu: The Prophet and the Space Aliens

NPO 2
23:35 uur

Na een vermeende ontmoeting met buitenaardse wezens wordt Raël grondlegger en leider van 's werelds grootste ufo-religie. In de documentaire The Prophet and the Space Alien is te zien hoe het verhaal van Raël en zijn ambitieuze pogingen om nieuwe gebieden te betreden op zoek naar loyale volgelingen licht werpt op de vele thema's en vragen die religie en geloof blootleggen. Wat is het verschil tussen een sekte en een religie?Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw programma Petit Chateau, docuserie A Perfect Planet of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV