Eerste beelden van Netflix's post-apocalyptische Deense serie The Rain

Eerste beelden van Netflix's post-apocalyptische Deense serie The Rain
Een dystopisch drama in een Scandinavische woestenij

Nieuws :

Dat ze in Scandinavië goede series kunnen maken, is ondertussen wel bekend. Ook Netflix lijkt dat nu ontdekt te hebben en maakte met The Rain een Deense Netflix Original-serie.

Hoewel The Rain, in tegenstelling tot andere Deense topseries zoals The Bridge en Borgen, geen misdaadverhaal is, ontbreekt het niet aan suspense. The Rain speelt zich namelijk af in een post-apocalyptische wereld. De twee hoofdrolspelers, broer en zus, banen zich een weg door de restanten van wat ooit een beschaving was.

Het officiële plot luidt als volgt: de wereld zoals wij die kennen is tot een einde gekomen. Zes jaar nadat een bruut virus, gedragen door de regen, bijna alle mensen in Scandinavië heeft weggevaagd, treden een Deense broer en zus uit de veiligheid van hun bunker en zien ze dat de hele beschaving is weggevaagd. Al snel voegen ze zich bij een groep jonge overlevenden en gaan ze samen op een gevaarlijke tocht door het verlaten Scandinavië, op zoek naar een teken van leven. Vrijgesteld van hun collectieve verleden en maatschappelijke regels heeft de groep de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. In hun strijd om te overleven ontdekken ze dat zelfs in de post-apocalyptische wereld er nog steeds liefde, jaloezie en veel van de problemen zijn, die ze dachten te achter zich te hebben gelaten toen de wereld waarin ze opgroeiden voorgoed verdween.

Of ze er in slagen in een wereld die verwoest is een nieuw leven te kunnen opbouwen blijft de vraag. Door de opnames in Scandinavië heeft de serie een geheel eigen sfeer, anders dan bijvoorbeeld de post-apocalyptische films die we uit Amerika kennen.

De officiële lanceerdatum van de The Rain is nog niet bekend. Het zal ergens in het komend voorjaar zijn. Gids.tv houdt je daarvan op de hoogte. Bekijk hieronder de eerste teaser trailer.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Eerste beelden van Netflix's post-apocalyptische Deense serie The Rain of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV