Theatervoorstelling Zwanensprong vrijdag te zien op NPO 3

Theatervoorstelling Zwanensprong vrijdag te zien op NPO 3
Geïnspireerd op het werk van Tsjechov

Kijktip :

Ook deze vrijdag (7 mei) is er weer een tv-theatervoorstelling te zien op NPO 3, als vervanging voor het feit dat de theaters nog altijd gesloten zijn. Deze keer is het de beurt aan Zwanensprong, geïnspireerd op het stuk Zwanenzang van Anton Tsjechov.

Zwanensprong gemist? Kijk de hele voorstelling terug via Gids.tv.

Jonge actrices
Zwanensprong is precies het tegenovergestelde van Zwanenzang: waar in het origineel een oude acteur vermoeid afscheid neemt van het toneel, zien we in de 'nieuwe versie' juist hoe twee jonge actrices het podium bestormen om de wereld tot ontploffing te brengen - en het theater nieuw leven in te blazen. Welke rollen zullen er gespeeld worden in de toekomst?

Verhalen
Ook vraagt het stuk zich af welke verhalen er worden verteld en wat je doet als je aanstormt in een wereld die schreeuwt om hulp van alle kanten. De twee actrices in Zwanensprong bouwen, associëren, radicaliseren en spelen er op los. Zelfs hun toekomstige rollen worden al gespeeld, ze bouwen werelden op en ze bereiden zich voor. Eén ding is zeker: aanstormen zullen ze.

De voorstelling Zwanensprong is op vrijdag 7 mei om 22.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de voorstelling Zwanensprong terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Theatervoorstelling Zwanensprong vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier