Nieuw seizoen Hier zijn de Van Rossems begint zaterdag 8 mei in Assen

Nieuw seizoen Hier zijn de Van Rossems begint zaterdag 8 mei in Assen
Broers en zus gaan met elkaar op pad

Kijktip :

De Van Rossems zijn terug! Vanaf zaterdag 8 mei is het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems te zien op NPO 2. Opnieuw bezoeken broers Maarten en Vincent en zus Sis diverse steden in Nederland, waar ze hun kennis delen, hun mening uiten én hun eigen humor meebrengen.

Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Steden
Maarten vertelt vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis is de kunsthistorica van het stel en Vincent is een expert op architectuurgebied. Het drietal bezoekt de komende weken onder meer Apeldoorn, Nijmegen en Utrecht. In de eerste aflevering staat een tripje naar het Drentse Assen op het programma. Daar bekijken ze de Brink, waar in de dertiende eeuw een nonnenklooster aan de basis van het dorp Assen stond.

Bartje
Ook gaan ze naar het Drents Museum, waar Sis een op het oog heel gewoon schilderij bespreekt - dat bij nadere inspectie toch niet zo gewoon blijkt. Maarten doet uit de doeken hoe Assen haar stadsrechten verwierf. De Van Rossems hebben over alle bezienswaardigheden in en rond Assen wel wat te vertellen: van het treinstation tot de hunebedden en van voormalig dwangkolonie Veenhuizen tot het beeld van Bartje.

Het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems is vanaf zaterdag 8 mei wekelijks om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Hier zijn de Van Rossems begint zaterdag 8 mei in Assen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier