Songfestival-docu De weg naar de winst zaterdag te zien op NPO 1

Songfestival-docu De weg naar de winst zaterdag te zien op NPO 1
44 jaar na 'Ding-a-Dong' weer een Nederlandse winnaar

Kijktip :

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam komt met rasse schreden dichterbij en dat biedt een mooie gelegenheid om terug te blikken op de winst van Duncan Laurence in 2019. De documentaire De weg naar de winst laat zien hoe er na 44 jaar eindelijk weer een Nederlandse winnaar uit de bus kwam. Cornald Maas nam een duik in de archieven.

De weg naar de winst gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Lachertje
De afgelopen jaren is Nederland van het lachertje veranderd in een voorbeeld voor andere landen. Ons land had een lange weg te gaan voor het weer tot winnaar van 's werelds grootste liedjeswedstrijd werd gekroond. De afgelopen jaren heeft Nederland duidelijk een andere weg ingeslagen met deelnemers als Anouk, The Common Linnets en OG3NE.

Veranderingen
Maar wat zag Nederland in de jaren daarvoor over het hoofd, toen steeds meer Oost-Europese landen aan het festival gingen deelnemen? Hoe is het Songfestival veranderd en in hoeverre kon Nederland de veranderingen bijbenen? Cornald Maas duikt in het archief en gaat in gesprek met prominenten uit de Nederlandse Songfestivalhistorie, zoals Duncan Laurence, Ilse DeLange, Ruth Jacott, Edsilia Rombley en Getty Kasper, de leadzangeres van Teach-In.

De documentaire De weg naar de winst is op zaterdag 8 mei om 22.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de documentaire De weg naar de winst terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Songfestival-docu De weg naar de winst zaterdag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier