Donderdag in Op1: Noor, Wilrieke & Mariska zijn het niet eens over het coronabeleid

Donderdag in Op1: Noor, Wilrieke & Mariska zijn het niet eens over het coronabeleid
Dit zijn de gasten van donderdag 6 mei

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 6 mei 2021

  • Is het tijd om te stoppen met de steunpakketten voor bedrijven? Als je het aan economen van het CPB vraagt wel. Zij adviseren de overheid deze zomer te beginnen met het afbouwen van de steunpakketten. Voorzitter MKB Nederland Jacco Vonhof moet er nog niet aan denken en ook in politiek Den Haag klinkt weinig bijval. Econoom Marike Stellinga weet wat de voor- en nadelen zijn. Vanavond gaan Vonhof en Stellinga het gesprek aan bij Op1.

  • Vandaag is het exact 19 jaar geleden dat Pim Fortuyn in koele bloede werd vermoord op het Media Park in Hilversum. Wat hebben we jaren later wel en niet geleerd van de politicus? En wat zijn de paralellen tussen toen en nu? Vanavond bij Op1 bespreken we het met schrijver en genomineerde voor de Pim Fortuyn prijs, Lale Gül en hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, Arendo Joustra.

  • Geweldig nieuws! Dankzij een nieuwe medische techniek kunnen dokters binnenkort een dubbel aantal donorharten transplanteren. Nederlandse artsen zijn er voor het eerst in geslaagd om harten te transplanteren van donoren die waren overleden na een hartstilstand. Hoe dat precies werkt vertellen Hart-longchirurgen Michiel Erasmus van UMCG en Niels van der Kaaij van UMC Utrecht vanavond bij Op1. Ook Christina van Zuijlen, die op de wachtlijst staat voor een harttransplantatie, schuift aan.

  • Iedereen heeft een eigen mening over de coronamaatregelen en vaccinaties. Zo ook in de wereld van onze yoga-, meditatie- en tantraspecialisten.Noor Bongers, Wilrieke Sophia, Mariska Vermeulen zijn alle drie onderdeel van de spirituele gemeenschap en denken stuk voor stuk op een compleet andere manier over het virus. Waar de één de coronamaatregelen opvolgt, heeft de ander er totaal geen vertrouwen meer in. Vanavond gaan de drie vrouwen het gesprek aan bij Op1

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Noor, Wilrieke & Mariska zijn het niet eens over het coronabeleid of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier