Legendarische oorlogsfilm Platoon zaterdag te zien op RTL 7

Legendarische oorlogsfilm Platoon zaterdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Videoland en Pathé Thuis

Kijktip :

De afgelopen week stond weliswaar in het teken van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en het vieren van onze vrijheid, maar zaterdag verlegt RTL 7 de focus naar de Vietnamoorlog door de legendarische oorlogsklassieker Platoon uit te zenden. Je kunt Platoon streamen via onder meer Videoland en Pathé Thuis.

Het verhaal
De idealistische Chris Taylor meldt zich aan als vrijwilliger voor het Amerikaanse leger en wordt naar de oorlog in Vietnam gezonden. Hij komt terecht in de gruwelijke werkelijkheid tussen jonge en onervaren militairen die een verloren strijd voeren in de dichtbegroeide jungle. De compagnie wordt verdeeld door twee hogere officieren: de harde sergeant Barnes is een man voor wie vechten en doden alles is, terwijl sergeant Elias de menselijke kant van de zaak probeert vast te houden maar wel marihuana gebruikt om te ontsnappen aan de harde realiteit.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Regisseur Oliver Stone beleefde in 1986 zijn grote doorbraak met het briljante oorlogsepos Platoon. Bij de jaarlijkse Oscaruitreiking in 1987 werd de film beloond met vier beeldjes: Beste Film, Beste Regie, Beste Geluid en Beste Montage. Nog altijd mag Platoon zich scharen onder de absolute Vietnamklassiekers, naast onder meer The Deer Hunter (1978) en Apocalypse Now (1979). Stone weet met zijn film een uiterst beklemmend gevoel op te roepen, maar voorziet ook ruimschoots in actiescènes. Het briljante acteerwerk van met name Tom Berenger en Willem Dafoe (allebei genomineerd voor een Oscar) is de kers op de taart.

Cast
Naast Charlie Sheen (Wall Street) en Tom Berenger (Inception) zijn ook Willem Dafoe (The Lighthouse) en Forest Whitaker (Black Panther) te zien in Platoon. Deze film is geregisseerd door Oliver Stone (JFK).

Platoon (1986) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op zaterdag 8 mei om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, oorlog. Speelduur: 120 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Legendarische oorlogsfilm Platoon zaterdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier