Finale Op weg naar het Lagerhuis zondag te zien op NPO 2: wie is de beste debater?

Finale Op weg naar het Lagerhuis zondag te zien op NPO 2: wie is de beste debater?
Landelijke debatcompetitie bereikt climax

Kijktip :

Zondagavond (9 mei) is op NPO 2 de jaarlijkse finale van Op weg naar het Lagerhuis te zien. In deze speciale uitzending wordt de beste jonge debater van Nederland gekroond, maar ook wordt bepaald wie de beste toespraak houdt. De finalisten van de landelijke debatcompetitie komen in actie voor een ervaren jury.

Finale Op weg naar het Lagerhuis gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Social media
In deze uitzending krijgen de tien beste jonge debaters diverse stellingen voorgeschoteld, waar ze met elkaar over debatteren. Het gaat onder meer over de rol van social media in het zelfvertrouwen van jongeren, de coronapandemie en het vertrouwen van de burgers in de overheid. Er is zelfs een rolletje weggelegd voor BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas.

Veestapel
In een bijzonder tien tegen een-debat gaan de jonge debaters de verbale strijd met Van der Plas aan over de vraag of inkrimping van de veestapel nodig is om het milieu te redden. De debatkunsten van de jongeren worden beoordeeld door een jury die bestaat uit PvdA-fractievoorzitter Lilianne Ploumen, schrijver Özcan Akyol en strafpleiter Natacha Harlequin.

De finale van Op weg naar het Lagerhuis is op zondag 9 mei om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de finale van Op weg naar het Lagerhuis terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Finale Op weg naar het Lagerhuis zondag te zien op NPO 2: wie is de beste debater? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV