Spectaculaire rampenfilm Twister zondagavond te zien op Veronica

Spectaculaire rampenfilm Twister zondagavond te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De Nederlander Jan de Bont begon zijn carrière als cameraman bij Paul Verhoeven en, later, Hollywoodfilms als Die Hard (1988). Vervolgens zette De Bont zelf de stap naar regisseur en dat leverde onder meer de spectaculaire rampenfilm Twister op. Je ziet 'm zondag op Veronica en je kunt Twister streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Bekijk hier de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2021.

Het verhaal
Sinds haar vader door een tornadostorm om het leven kwam, jaagt Jo Harding op de wervelwinden die het Tornado Alley-gebied in de VS teisteren. Samen met haar teamleden doet ze onderzoek voor een beter waarschuwingssysteem met 'Dorothy', een machine die door haar ex-man Bill is ontworpen en in een orkaan moet worden gezet om metingen te verrichten. Op het moment dat Bill met zijn nieuwe verloofde langskomt om Jo de scheidingspapieren te laten tekenen, doet zich een kans voor om 'Dorothy' in een levensgevaarlijke orkaan uit te proberen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Het euvel dat zoveel rampenfilms teistert is ook bij Twister weer aanwezig: een flinterdun verhaaltje. Het gekissebis tussen ex-geliefden Jo en Bill voelt als een verplicht nummer, de dialogen zijn soms ver onder de maat en Twister moet het niet altijd hebben van de logica. Maar wat een spektakel! Jan de Bont maakt van zijn film een twee uur durende adrenalinestoot en hij krijgt hulp van sublieme special effects, die ook vandaag de dag nog indruk maken. De angst bekruipt je echt bij het zien van de immense tornado's en dat is knap gedaan.

Cast
Naast Helen Hunt (Cast Away) en Bill Paxton (Edge of Tomorrow) zijn ook Cary Elwes (Glory) en Philip Seymour Hoffman (Moneyball) te zien in Twister. Deze film is geregisseerd door Jan de Bont (Speed).

Twister (1996) wordt beoordeeld met een 6,4 op IMDb en is op zondag 9 mei om 22.00 uur te zien op Veronica. Genre: drama, thriller. Speelduur: 113 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spectaculaire rampenfilm Twister zondagavond te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV