Nieuw programma De roze revolutie vanaf maandag te zien op NPO 2

Nieuw programma De roze revolutie vanaf maandag te zien op NPO 2
Michiel van Erp duikt in de historie van de LHBTQIA+-beweging

Kijktip :

Vanaf maandag 10 mei is de vierdelige serie De roze revolutie te zien op NPO 2. In dit programma zien we hoe de gerenommeerde film- en documentairemaker Michiel van Erp de historie van de LHBTQIA+-beweging in Nederland in de afgelopen vijftig jaar onder de loep legt.

De roze revolutie gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Aidsgolf
Michiel van Erp kwam er in 1975 op jong leeftijd al achter dat hij op mannen valt. Sindsdien behoort hij zelf tot de LHBTQIA+-gemeenschap en heeft hij naar eigen zeggen alles meegemaakt. De beweging veroverde steeds meer vrijheden in de jaren zeventig, maar er volgde een aidsgolf en tegenwoordig is er sprake van een groeiende intolerantie ten opzichte van LHBTQIA+-ers.

Archiefbeelden
Van Erp laat mensen van binnenuit het verhaal vertellen. Zowel de mensen die er een halve eeuw geleden al bij waren als degenen die zich nu laten horen komen aan het woord. De afleveringen worden omlijst met archiefbeelden van persoonlijke en gezamenlijke sleutelmomenten. De persoonlijke gesprekken laten emotionele hoogte- en dieptepunten zien. De vrijheid om jezelf te zijn is een groot goed.

Het nieuwe programma De roze revolutie is vanaf maandag 10 mei wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De roze revolutie terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma De roze revolutie vanaf maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier