Vrijdag in Op1: Gert Verhulst en Joop van den Ende over samenwerking

Vrijdag in Op1: Gert Verhulst en Joop van den Ende over samenwerking
De gasten van vrijdag 7 mei

Kijktip :

Theatermaker Joop van den Ende en Studio 100-eigenaar Gert Verhulst zijn een samenwerking aangegaan. Vanavond in Op1 vertellen ze wat die precies inhoudt. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 7 mei

  • Michiel van Erp onderzoekt in zijn nieuwe documentaireserie ‘De roze revolutie’ hoe de LHBTIQIA+-beweging zich de afgelopen vijftig jaar in Nederland heeft ontwikkeld. Hij praat met pioniers uit de homobeweging van de jaren ’60, maar ook met jonge mensen die op dit moment worstelen met de vraag of ze wel mogen zijn wie ze zijn en hoe dat dan moet.Paul Jager verloor veel vrienden tijdens de AIDS-pandemie, Anne Stoof noemt zichzelf ‘queer’, omdat dat “precies niks” zegt. Zij zijn vanavond in Op1 te gast.
  • Joop van den Ende en Gert Verhulst bundelen hun krachten en gaan binnenkort een bijzondere samenwerking aan. Vanavond in Op1 onthullen de theaterproducent en de Studio 100-man wat de plannen zijn.
  • Broers Nahib en Nabil Hamidi vluchtten als kleine jongens met hun familie weg uit Afghanistan. Terwijl Nahib afstudeerde aan het hbo en een mooie carrière tegemoet ging, belandde Nabil op het criminele pad. Ze vonden elkaar terug toen Nabil zijn straf moest uitzitten in een jeugdgevangenis, waar Nahib uiteindelijk zelfs kwam te werken als begeleider. Samen met KRO-NCRV maakten ze de zevendelige podcast over hun bijzondere verhaal, ‘Sorry voor mijn broertje’.
  • Zwangere vrouwen lopen meer risico om door corona in het ziekenhuis te belanden, zo blijkt uit onderzoek van het UMC. Tot nu toe werden er ruim vierhonderd zwangere vrouwen opgenomen in het ziekenhuis, daarvan moesten er 36 naar de IC. Hoe kan het dan toch dat, ondanks deze cijfers, zwangere vrouwen nog altijd achterin de rij staan om een vaccinatie te krijgen? We bespreken het vanavond met hoogleraar verloskunde Kitty Bloemenkamp en verloskundige Beatrijs Smulders.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 7 mei gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Gert Verhulst en Joop van den Ende over samenwerking of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier