Vanavond op tv: Finale LEGO Masters, Hier zijn de Van Rossems, Top Dog en meer

Vanavond op tv: Finale LEGO Masters, Hier zijn de Van Rossems, Top Dog en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 8 mei

Kijktip :

Vanavond is er weer genoeg leuks op televisie! Zo kun je kijken naar een spannende finale van LEGO Masters waarin de laatst overgebleven teams alles uit de kast halen in hun strijd om de zege. Ook de finalisten van Art Rocks strijden om de titel en hebben een lied voorbereid. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 8 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Finale: LEGO Masters

RTL 4
20:01 uur

In de finale van LEGO Masters halen de laatst overgebleven teams alles uit de kast in hun strijd om de zege. De finalisten krijgen de opdracht voor een bouwmarathon van 28 uur. En ze moeten echt alles uit de kast trekken, want niet alleen BRICKMASTER moet geïmponeerd worden, ook de gastjury. Die bestaat uit kinderen uit Nederland en België én de allerhoogste LEGO-designer ter wereld.


Nieuw: Top Dog

NPO 3
20:26 uur

Vanaf vanavond is de Zweedse misdaadserie Top Dog elke zaterdag met dubbele afleveringen vanaf 20:30 uur te zien op NPO 3. De serie gaat over Emily en Teddy. Emely is een ambitieuze advocaat die zowel op haar werk als privé de nodige problemen heeft. Teddy heeft tien jaar in de gevangenis gezeten en komt nu weer vrij. Hij wil niet terug naar zijn oude leven maar het wordt moeilijk om iets nieuws te beginnen. Dan krijgen ze allebei een bijzondere opdracht van hun baas en blijken ze al snel in elkaars vaarwater te zitten.


Terug: Hier zijn de Van Rossems

NPO 2
20:40 uur

De Van Rossems zijn terug met een nieuw seizoen van Hier zijn de Van Rossems. Elke aflevering bezoeken ze een stad waar ze hun kennis delen, hun mening uiten en hun eigen humor meebrengen.
Maarten vertelt vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als expert op het gebied van architectuur. De komende weken gaan ze onder andere naar Nijmegen, Apeldoorn en Utrecht. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaan de Van Rossems naar Assen. Ze bekijken de Brink, waar in de 13e eeuw een nonnenklooster aan de basis van het dorp Assen stond. De drie gaan ook naar Drents Museum, waar Sis een op het oog heel gewoon schilderij belicht, dat bij nadere inspectie toch niet zo gewoon blijkt. Maarten vertelt hoe Assen stadsrechten verwierf. Over veel bezienswaardigheden in en rond Assen hebben de Van Rossems iets bijzonders te vertellen: van treinstation tot hunebed en van voormalige dwangkolonie Veenhuizen tot het beeld van Bartje. Zes zaterdagen om 20:40 uur op NPO 2.


NPO 1
21:25 uur

In aanloop naar het het Eurovisie Songfestival in Rotterdam ontvangt Jan Smit een aantal Nederlandse artiesten voor een Songfestivalspecial van Beste Zangers. Tania Kross, Rolf Sanchez, Romy Monteiro, Stef Bos, Buddy Vedder en Glen Faria zingen bekende nummers uit de rijke geschiedenis van het Songfestival. Ze maken er allemaal een eigen versie van. Vanuit een knusse huiskamer, dit keer in een prachtige boerderij in Limburg, luisteren en kijken de zangers naar elkaars mooie en vaak ontroerende optredens.


RTL 4
21:37 uur

In de Moederdagspecial van All You Need Is Love verrast Robert ten Brink moeders met bijzondere verwenacties. Zoals gewoonlijk bij All You Need Is Love wordt het groots aangepakt. Van high teas tot complete fanfares en een kinderkoor; alles komt voorbij om de allerliefste moeders op ludieke wijze in het zonnetje te zetten. Robert ten Brink zorgt voor een Moederdag om nooit te vergeten. Hij herenigt families, deelt bijzondere boodschappen uit, verzorgt speciale uitjes en levert verwenpakketten af bij de allerliefste moeders, soon-to-be moeders en bonusmoeders.


Finale Art Rocks: hoe klinkt een kunstwerk?

NPO 3
23:00 uur

Acht finalisten strijden vanuit Paradiso om de titel van Art Rocks. Vanuit het hele land en alle genres hebben verschillende muzikanten een soundtrack gemaakt geïnspireerd op een kunstwerk uit de collecties van Nederlandse topmusea. De finalisten zijn de online museumrondes doorgekomen en er kan er nu slechts één winnen. De finale werpt een blik achter de schermen: wie zijn de deelnemers en hoe bereiden zij zich voor? In de jury zitten onder anderen ambassadeurs Sef, S10 en Kovacs. De presentatie is in handen van Cesar Majorana en Dzifa Kusenuh.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Finale LEGO Masters, Hier zijn de Van Rossems, Top Dog en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier