Vanavond op tv: Finale Op Weg Naar Het Lagerhuis, Mari Staat Op, Thuisfront en meer

Vanavond op tv: Finale Op Weg Naar Het Lagerhuis, Mari Staat Op, Thuisfront en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag

Kijktip :

Vanavond is er weer genoeg leuks te zien op televisie. Zo kun je kijken naar de finale van Op weg naar het Lagerhuis waarin de finalisten van de landelijke debatcompetitie laten hun debatkunsten zien voor een ervaren jury. Ook gaan er twee nieuwe programma's van start: de dramaserie Thuisfront en het programma over mensen met een handicap Mari staat op. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 9 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Deze quiz is voor jou: therapeutische tuin

SBS 6
19:55 uur

Deze week spelen de duo's Samantha Steenwijk & Joris Linssen en Stella Bergsma & Carolien Borgers om zoveel mogelijk geld te verdienen voor een belevingstuin voor mensen met een beperking. Anny en haar zoon Aaron gaan een woonhuis beginnen voor lichamelijk- en verstandelijke beperkten in Oostelbeers, Noord-Brabant. Op dit moment wordt het complex gebouwd en rond oktober 2021 gaan ze open. Het complex zou helemaal compleet zijn met een belevingstuin. Deze tuin werkt therapeutisch voor mensen met een beperking, maar kost een hoop geld. Anny en haar man Arno hebben al hun spaargeld in het huis gestopt, maar er is geen geld meer voor een belevingstuin. De BN'er-duo's zijn: zangeres Samantha Steenwijk met presentator/zanger Joris Linssen en zangeres Stella Bergsma met cabaretière Carolien Borgers.


Nieuw: Thuisfront

NPO 3
20:20 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe dramaserie Thuisfront elke zondag om 20:20 uur te zien op NPO 3. In de vierdelige miniserie gaat over een groep militairen na hun terugkeer van een internationale missie in Uruzgan, Afghanistan, en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een tragische gebeurtenis brengt een groep veteranen voor het eerst sinds hun missie in Uruzgan weer samen, maar de bijeenkomst legt oude wonden bloot. Ze worden nog altijd achtervolgd door een voorval tijdens hun missie. Terwijl de oorlog nog in hun hoofd woedt, strijden ze voor erkenning aan het thuisfront. Enkelen van hen zijn bereid een ultieme daad te stellen. Anderen proberen escalatie te voorkomen.


Nieuw: Mari staat op

NPO 2
20:25 uur

Hoe ziet onze samenleving eruit door de ogen van mensen met een handicap? In het vierdelige programma Mari Staat Op gaat Mari Sanders op zoek naar antwoorden op vragen die hem dagelijks bezighouden. Hij neemt de kijker mee in zijn persoonlijke zoektocht naar acceptatie in de wereld van de 'normale' mensen. In hoeverre wordt zijn identiteit bepaald door zijn handicap? En welke invloed heeft dit op zijn eigenwaarde, relaties, liefde en seksualiteit? Mari onderzoekt op hij ooit nog zou kunnen lopen. Daarvoor duikt hij in de wereld van de medische wetenschap en ontdekt hij de mogelijkheden op het gebied van alternatieve geneeswijze. Lukt het Mari om op te staan uit zijn rolstoel? Of is daar een wonder voor nodig? De komende zondagen om 20:25 uur op NPO 2.


Onmogelijke Duetten: o.a. René Froger & Ronnie Flex

SBS 6
21:35 uur

Ook deze week krijgt een aantal Nederlandse artiesten de kans om, dankzij moderne technieken, een duet te zingen met een bijzondere artiest. Zo zingt Ronnie Flex met zijn favoriete artiest aller tijden en operazangeres Maria Fiselier duikt met de nodige emoties haar familiegeschiedenis in. Ook Jim Bakkum, Niels Geusebroek, René Froger en Glennis Grace delen hun persoonlijke verhaal bij hun onmogelijke duet. Iedereen valt van de ene verbazing in de andere.


Finale: Op weg naar het Lagerhuis

NPO 2
22:05 uur

Wie wordt de beste jonge debater van Nederland? En wie houdt de beste toespraak? De finalisten van de landelijke debatcompetitie laten hun debatkunsten zien voor een ervaren jury in Op weg naar het Lagerhuis. De tien beste jonge debaters gaan onder andere in debat over de rol van social media in het zelfvertrouwen van jongeren. Ook debatteren ze over de coronapandemie en het vertrouwen in de overheid. Ook gaan ze in een speciaal 10 tegen 1-debat de verbale strijd aan met BBB-kamerlid Caroline van der Plas over de vraag of inkrimping van de veestapel noodzakelijk is om het milieu te redden. De finale wordt gepresenteerd door Amber Kortzorg. De jury bestaat uit PvdA-fractievoorzitter Lilianne Ploumen, schrijver Özcan Akyol en strafpleiter Natacha Harlequin.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Finale Op Weg Naar Het Lagerhuis, Mari Staat Op, Thuisfront en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV