Patser best bezochte film in Vlaanderen, nu ook in Nederland te zien

Patser best bezochte film in Vlaanderen, nu ook in Nederland te zien
Ali B maakt in de film zijn acteerdebuut

Film :

In Pathé Arena in Amsterdam ging maandagavond de nieuwe Vlaams-Nederlandse misdaadfilm Patser in première. Patser is de vierde film van het Marokkaans-Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Rapper en cabaretier Ali B maakt in de film zijn acteerdebuut in de rol van maffiabaas Hassan Kamikaze.

Patser draait sinds vorige week woensdag al in Vlaanderen en Brussel en is daar een groot succes. Vlaamse media melden dat de film in de eerste vijf dagen tijd al door 82.000 bioscoopbezoekers is gezien. Patser staat daarmee op nummer 1 van de best bezochte films in België. Black, de vorige film van El Arbi en Fallah, haalde 54.000 bezoekers in de eerste vijf dagen. In België wordt de bioscoopcapaciteit voor Patser deze week uitgebreid naar veertig bioscopen. Eind februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië.

Patser gaat over de waanzinnige trip van vier vrienden die ervan dromen om te leven als echte maffioso. Living the good life met snelle patserbakken, dikke villa's, het snelle geld en... respect. Als het viertal de kans krijgt om een grote cokedeal te sluiten gaat het totaal mis en ontstaat er een bendeoorlog die in Amsterdam, Antwerpen en Marokko wordt uitgevochten. De brute Hassan Kamikaze (Ali B) kent geen grenzen om deze oorlog te winnen, maar ook de maffioso Julmar (Werner Kolf) en zijn handlangers (Adje en Hef) zijn niet van plan de strijd te verliezen. De vier vrienden worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Saïd Boumazoughe en Junes Lazaar. Een bijrol is er voor Eric Corton en Matthijs van Nieuwkerk is te zien als zichzelf.

De Vlaamse hoofdrolspeler Matteo Simoni, die in de film straatboef Adamo speelt, noemt de film een hommage aan de klassiekers in het misdaadgenre. "De regisseurs Adil en Bilall hebben heel goed gekeken naar Goodfellas, Scarface, La Haine, The Godfather. Dat waren de inspiratiebronnen van dit project. Bioscoopbezoekers kunnen referenties zoeken", vertelt Matteo. ''We geven het schaamteloos toe."

Voorlopig is Patser de laatste Vlaams-Nederlandse film van Adil en Bilal. Ze zijn op dit moment in verregaande gesprekken met Hollywood-producent Jerry Bruckheimer om de film Bad Boys 3 te regisseren, met in de hoofdrollen Will Smith en Martin Lawrence.

Patser ging maandagavond in voorpremière in Amsterdam en draait vanaf donderdag 1 februari in de Nederlandse bioscopen.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Patser best bezochte film in Vlaanderen, nu ook in Nederland te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV