Serierecensie: Halston is valse extravaganza in fashionwereld met Ewan McGregor

Serierecensie: Halston is valse extravaganza in fashionwereld met Ewan McGregor
In de tijd van Liza Minnelli en Jackie Kennedy

Kijktip :

Vanaf 14 mei staat de miniserie Halston op Netflix. Niemand minder dan Ryan Murphy schreef als onderdeel van zijn miljoenendeal met Netflix deze flamboyante serie en volgt de opkomst en uiteindelijke val van modelegende Halston in de jaren zestig en zeventig. De Amerikaanse preutsheid lijkt totaal verdwenen met Ewan McGregor als boegbeeld. Lees hier de serierecensie van Halston.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Roy Halston Frowick
Het verhaal in deze biografische miniserie gaat over het leven van Roy Halston Frowick. Zijn verzonnen naam gebruikt hij voor een wereldwijd mode-imperium dat synoniem staat voor luxe, seks, status en roem. Zijn imperium definieert letterlijk het tijdperk waarin hij leeft, het New York van de jaren 70 en 80. Een vijandige overname die hem dwingt te strijden om de controle over zijn kostbaarste bezit, de naam Halston zelf.

Acteur Ewan McGregor in de miniserie 'Halston'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze Netflix Orginal mode-dramaserie is oorspronkelijk gebaseerd op het boek Simply Halston by Steven Gaines en is geproduceerd door Ryan Murphy (bekend van onder andere de serie Ratched). Bij het zien van alleen al de trailer (zie hieronder) is het al groots genieten met muziek van Depeche Mode. De kostuums, de sfeer en de sets zijn wederom van zeer hoge kwaliteit, met oog voor alle details. De opkomst en ondergang van de eigenzinnige modeontwerper Halston wordt ijzersterk vertolkt door Ewan McGregor. Ook is er een prachtige rol weggelegd voor Krysta Rodriguez (Liza Minelli), die in de eerste aflevering al grote indruk maakt. Modeliefhebbers en fans van veel seks en overdreven drama gaan van deze serie genieten. Vier sterren.

Cast
Naast Ewan McGregor (I Love You Phillip Morris) en Krysta Rodriguez (Killing Diaz) zijn ook Bill Pullman (Dark Waters), Sullivan Jones (The Politician) en Rebecca Dayan (From Paris With Love) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Daniel Minahan (Game of Thrones).

Vanaf 14 mei 2021 is de serie Halston te streamen op Netflix. Genre: Biografie, Drama. Deze serie bevat vijf afleveringen van ongeveer 47 minuten. IMDb-score: 8,1.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Halston is valse extravaganza in fashionwereld met Ewan McGregor of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier