Recensie: The Woman in the Window is prachtig drama met warrige dialogen

Recensie: The Woman in the Window is prachtig drama met warrige dialogen
Met Amy Adams en flinke sterrencast

Film :

Vanaf 14 mei staat The Woman in the Window op Netflix. Een film met een flinke geschiedenis: de verkoop van 20th Century Fox aan Disney leidde ook tot de verkoop van deze film: aan Netflix. Is dat de kwaliteit ten goede gekomen? Lees hier de recensie van The Woman in the Window.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Angststoornis
Anna Fox is een vrouw met agorafobie, waarmee ze verschillende angststoornissen heeft. Anna woont alleen, en brengt een deel van haar dagen door met het kijken naar haar buren. Maar dan aanschouwt ze plots een verontrustende daad van geweld.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Regisseur Joe Wright heeft met de stijl die doet denken aan Alfred Hitchcock en het verhaal van A.J. Finn dubbel goud in handen. De film neemt helaas weinig de tijd om de dialogen echt goed neer te zetten, waardoor het plot warrig overkomt. Gary Oldman zet een karakter neer waar alle haren van overeind gaan staan, maar de ster van deze film is Amy Adams als de hallucinerende en dronken hoofdrolspeler. In alle facetten is deze film een topper, het komt er echt nét niet genoeg uit om perfect te zijn. 4 sterren.

Cast
Amy Adams (Enchanted), Julianne Moore (The Big Lebowski), Gary Oldman (Mank) en Anthony Mackie (The Falcon & The Winter Soldier) spelen rollen in deze film. Deze productie is geregisseerd door Joe Wright (Darkest Hour).

Vanaf 14 mei 2021 is The Woman in the Window te kijken op Netflix. Genre: Drama. Tijdsduur: 100 minuten. IMDb-score: 6,4.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV