WK veldrijden 2018 live te zien op tv en online

WK veldrijden 2018 live te zien op tv en online
Mathieu van der Poel is topfavoriet bij de mannen

Sport :

Bondscoach Gerben de Knegt heeft de Nederlandse selectie voor de wereldkampioenschappen veldrijden 2018 in Valkenburg bekend gemaakt. Mathieu van der Poel is zoals verwacht de aanvoerder bij de mannen. Bij de vrouwen mogen onder anderen Marianne Vos en Thalita de Jong starten. De WK veldrijden worden verreden op zaterdag 3 en zondag 4 februari en zijn live te zien op tv en online via livestreams.

Mathieu van der Poel is bij de mannen de topfavoriet voor het wereldkampioenschap in Valkenburg. De veelvuldig winnaar van deze crosswinter blijft echter op zijn hoede voor de regerend wereldkampioen Wout van Aert. Hij beseft dat de Belg een geduchte concurrent blijft voor de regenboogtrui. “Ik weet hoe gefocust Wout naar zo’n WK kan toeleven”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “En hoe goed hij die ene dag kan zijn. Twee keer nam hij me al te grazen. Natuurlijk kan dat een derde keer. Ik verwacht in Valkenburg een razend spannend duel”.

Bij de vrouwen staan er met Vos en De Jong twee voormalig wereldkampioenen aan de start die mee kunnen doen om het podium. De vrouwenploeg bestaat verder uit Nederlands kampioene Lucinda Brand, Maud Kaptheijns en Annemarie Worst. Bij de mannen komen verder Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel en Stan Godrie in actie.

Het WK veldrijden 2018 wordt verreden te Valkenburg, in Nederlands Limburg. Het parcours bevindt zich op en rond de beroemde Cauberg. Deze heuvel heeft vaker een grote rol gespeeld in de geschiedenis van het wielrennen. De Cauberg was bijvoorbeeld vijf keer een onderdeel van het parcours van het WK wegwielrennen. Ook speelde deze beklimming een hoofdrol in wedstrijden zoals de Amstel Gold Race, het NK wielrennen en etappes in de Tour de France.

Sinds 2011 wordt er ook jaarlijks een veldrit verreden op de Cauberg. Recordhouder qua aantal zeges in deze wereldbekercross bij de mannen is Lars van der Haar, die drie keer de zege pakte. In 2016 werd deze cross gewonnen door Mathieu van der Poel. De Belg Wout van Aert heeft deze cross nog nooit gewonnen, maar hij finishte wel twee keer als tweede in de Caubergcross. Hoewel Mathieu van der Poel en Wout van Aert bij de mannen worden beschouwd als de favorieten kan de Nederlander Lars van der Haar dus als gevaarlijke outsider worden gezien. In de video laten deelnemers en organisatie zich uit over het parcours voor de WK veldrijden.

Het WK veldrijden voor vrouwen is op zaterdag 3 februari en de mannen rijden op zondag 4 februari. Op beide dagen wordt gestart om 15.00 uur. De wedstrijden zijn live te zien bij de NOS op NPO 1 en online via NOS.nl. Eurosport doet verslag op Eurosport 2 en online via de Eurosport Player.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op WK veldrijden 2018 live te zien op tv en online of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV