Documentaire JB's Paradise over JB Meijers woensdag te zien op NPO 2

Documentaire JB's Paradise over JB Meijers woensdag te zien op NPO 2
Topgitarist vindt zichzelf opnieuw uit

Kijktip :

Woensdagavond (12 mei) is de muzikale documentaire JB's Paradise te zien op NPO 2. Centraal staat de Nederlandse topgitarist JB Meijers, die met onder meer De Dijk en The Common Linnets werkte en die zichzelf opnieuw uitvond.

JB's Paradise gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Duizendpoot
Meijers is met recht een muzikale duizendpoot te noemen, die gewend is zijn veelzijdige talent in dienst te stellen van grote artiesten. De gitarist speelt jaren bij De Dijk en met Ilse DeLange in The Common Linnets. Maar enkele jaren geleden brak een nieuwe fase aan: Meijers besloot zijn droom te realiseren. Hij verhuist naar Bonaire en bouwt daar aan nieuw muzikale glans. Hij worstelt echter met de breuk die DeLange forceerde.

Soloalbum
Nu ploetert hij solo in soms slecht gevulde zalen. Zijn nieuwe leven neemt door de pandemie nóg een wending. Op zijn nieuwe soloalbum wil Meijers zijn eigen stem vinden en zich opgefrist en vernieuwd presenteren aan het grote publiek. Met de gitaar op schoot vertelt Meijers zijn verhalen, die hij illustreert met prachtige improvisaties. Het zorgt voor mooie en intieme momenten, waarin hij de muzikant in zichzelf laat stralen.

De documentaire JB's Paradise is op woensdag 12 mei om 23.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt na afloop de documentaire JB's Paradise terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Documentaire JB's Paradise over JB Meijers woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier