Spectaculaire oorlogsfilm 12 Strong woensdag te zien op RTL 7

Spectaculaire oorlogsfilm 12 Strong woensdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Helaas bevat niet elke oorlogsfilm de subtiliteit of emotionele impact van meesterwerken als Schindler's List en Saving Private Ryan - maar dat hoeft ook niet. Voor een avondje indrukwekkend actiespektakel zit je met 12 Strong wél goed. De film is woensdag te zien op RTL 7 en je kunt 12 Strong streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van een Special Forces-team met een onbeproefde kapitein in Afghanistan. Het team is vlak na de aanslagen op 11 september naar Afghanistan gestuurd om de Taliban te bestrijden. In samenwerking met een krijgsheer van de Noordelijke Alliantie proberen ze hun doel te bewerkstelligen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★
Op het gebied van spektakel en spanning voorziet 12 Strong ruim in de behoefte van het publiek, maar het probleem van veel oorlogsfilms duikt ook hier weer op: een overdaad aan testosteron en bij vlagen vermoeiende oorlogsscènes, die maar door blijven gaan. Daardoor kan het geheel op sommige momenten wat overdreven aanvoelen. Uiteraard is er ook weer sprake van het nodige Amerikaanse patriottisme, maar in vergelijking met sommige andere producties valt dat juist wel weer mee. Genoeg spektakel en spanning dus, en weinig verhaal.

Cast
Naast Chris Hemsworth (Avengers: Endgame) en Michael Shannon (The Shape of Water) zijn ook Michael Peña (The Martian) en Trevante Rhodes (Moonlight) te zien in 12 Strong. Deze film is geregisseerd door Nicolai Fuglsig.

12 Strong (2018) wordt beoordeeld met een 6,6 op IMDb en is op woensdag 12 mei om 20.30 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, oorlog. Speelduur: 129 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spectaculaire oorlogsfilm 12 Strong woensdag te zien op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV