Donderdag 13 mei in Zembla: conflict tussen artsen en ouders over 9-jarige Felix

Donderdag 13 mei in Zembla: conflict tussen artsen en ouders over 9-jarige Felix
Wat is de beste behandeling voor het kind?

Kijktip :

In de aflevering van donderdag 13 mei doet Zembla onderzoek naar een hevig conflict tussen artsen en ouders over de beste behandeling voor het kind. Het lijdend voorwerp is de negenjarige Felix, bij wie een kwaadaardige tumor in het hoofd wordt gevonden.

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bestralingen en chemokuur
De tumor wordt succesvol verwijderd, maar daarmee is de behandeling volgens het protocol van de artsen nog niet voltooid; dat schrijft een nabehandeling met een reeks bestralingen en een chemokuur voor. Daar willen de ouders van Felix echter niets van weten: ze hebben grote zorgen over de bijwerkingen en de langetermijnschade van de chemokuur. Ook zetten ze vraagtekens bij de effectiviteit ervan.

Immunotherapie
Volgens de ouders van Felix is immunotherapie een veel betere optie voor Felix, maar ze komen er niet uit met het ziekenhuis. De behandelend arts schakelt daarom Veilig Thuis in, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Hiermee is de toon gezet voor een steeds hoger oplopend conflict tussen artsen en ouders. Ze zeggen allebei het beste voor te hebben met Felix, maar wiens wil is wet?

Zembla is elke donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 13 mei in Zembla: conflict tussen artsen en ouders over 9-jarige Felix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier