Aangrijpende documentaire Obada donderdag te zien op NPO 3

Aangrijpende documentaire Obada donderdag te zien op NPO 3
De worsteling van een Syrische jongen

Kijktip :

Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) is op NPO 3 de aangrijpende documentaire Obada te zien, genoemd naar de hoofdpersoon. De 21-jarige Obada is een Syrische vluchteling én YouTuber. Hij heeft miljoenen fans in het Midden-Oosten.

Obada gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Worsteling
Hij heeft in Nederland weliswaar een veilige haven gevonden, maar Obada vindt hier maar weinig aansluiting. Dat zorgt voor een flinke worsteling met zichzelf én de wereld om hem heen. Maar weinig mensen weten dat hij met zijn twee miljoen abonnees één van de grootste YouTubers van Nederland is; Monica Geuze en StukTV kennen we allemaal, maar Obada niet.

Sketches
Vanuit zijn oer-Hollandse dorp neemt Obada komische Arabische sketches op, die veel gehoor vinden in de Arabische wereld. Toch heeft hij het moeilijk: in Nederland kent niemand hem, hij spreekt de taal nauwelijks en zijn vader vindt Obada's YouTube-carrière maar niks. De jonge Obada zoekt in gevecht met zijn omgeving, zijn familie, maar vooral zichzelf, zijn weg in de wereld.

De documentaire Obada is op donderdag 13 mei om 21.15 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de documentaire Obada terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende documentaire Obada donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier