Fantastische Oscarwinnaar Rain Man donderdag te zien op NPO 2

Fantastische Oscarwinnaar Rain Man donderdag te zien op NPO 2
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Tom Cruise staat tegenwoordig vooral bekend als actieheld uit de Mission: Impossible-reeks, maar hij heeft zichzelf ook vaak genoeg bewezen in prachtige filmdrama's. In het legendarische Rain Man wordt hij echter overschaduwd door Dustin Hoffman - en dat is geen schande. Deze Oscarwinnaar is donderdag te zien op NPO 2 en je kunt Rain Man streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Als Charlies vader overlijdt erft hij alleen een rozentuin en een oldtimer. Hij ontdekt dat een veel groter deel van de erfenis naar zijn onbekende broer gaat. Als Charlie zijn broer Raymond ontmoet wordt hem verteld dat Raymond autistisch is en in zijn eigen wereldje leeft. Hoewel Raymond de moeilijkste wiskundige vraagstukken kan oplossen heeft hij geen idee hoe hij met geld om moet gaan. Charlie vindt het daarom belachelijk dat Raymond al het geld geërfd heeft en ontvoert hem uit zijn verzorgingstehuis. Hij wil hem meenemen naar L.A, maar omdat Raymond niet in het vliegtuig durft beginnen ze aan een lange autoreis.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Bij de Oscaruitreiking van 1989 was Rain Man de grote winnaar. De film bleek niet alleen een gigantisch kassucces (het was de lucratiefste film van het jaar), maar ook een lieveling van de critici. Rain Man kreeg vier belangrijke beeldjes: Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Originele Scenario. Daarnaast volgden nog eens vier nominaties. Vooral de prijs voor Beste Acteur is meer dan terecht: als geen ander weet Dustin Hoffman een autistische man op een hartverwarmende en ontroerende manier neer te zetten. Rain Man is een prachtige kijkervaring, ook nu nog, dankzij de perfecte balans tussen drama en enkele komische scènes.

Cast
Naast Dustin Hoffman (Finding Neverland) en Tom Cruise (Mission: Impossible - Fallout) zijn ook Valeria Golino (Portrait of a Lady on Fire) en Bonnie Hunt (The Green Mile) te zien in Rain Man. Deze film is geregisseerd door Barry Levinson (Bugsy).

Rain Man (1988) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is op donderdag 13 mei om 23.25 uur te zien op NPO 2. Genre: drama. Speelduur: 133 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV