Nieuw seizoen Sportlab Sedoc vanaf vrijdag te zien op NPO 2

Nieuw seizoen Sportlab Sedoc vanaf vrijdag te zien op NPO 2
Gregory Sedoc analyseert bijzondere sportprestaties

Kijktip :

Vanaf vrijdag 14 mei is er een nieuw seizoen van het wetenschappelijke programma Sportlab Sedoc te zien op NPO 2. Hierin analyseert voormalig topatleet Gregory Sedoc samen met wetenschappers tot in de kleinste details potentiële gouden races van vier Nederlandse medaillekandidaten op de Olympische Spelen.

Sportlab Sedoc gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Dafne Schippers
De komende weken onderzoekt Sedoc hoe de kans op een plak nóg groter kan worden voor bijvoorbeeld windsurfer Kiran Badloe, paralympisch triatleet Jetze Plat en sprinter Dafne Schippers. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gebruikt Sedoc de wetenschap om Annemiek van Vleuten een grotere kans op goud bij de Olympische tijdrit te geven.

Windtunnel
Sedoc doet tal van onderzoeken naar de wielersport. Zo ontdekt hij in de windtunnel van de Universiteit van Eindhoven de meest aerodynamische houding op de tijdritfiets en kijkt hij naar speciale wielerkleding. Ook doet Sedoc in de klimaatkamer van de VU een uitputtende fietstest. Tot slot gaat hij met Van Vleuten zelf in gesprek over haar vorm.

Het nieuwe seizoen van Sportlab Sedoc is vanaf vrijdag 14 mei wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Sportlab Sedoc terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Sportlab Sedoc vanaf vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier