Serierecensie: The Underground Railroad is verstikkend en langzaam drama

Serierecensie: The Underground Railroad is verstikkend en langzaam drama
Van de maker van Oscarwinnende Moonlight

Kijktip :

Vanaf 14 mei staat het eerste seizoen van The Underground Railroad op Amazon Prime Video. Na de successen van Moonlight en If Beale Street Could Talk is Barry Jenkins nu toe aan zijn eerste serie. Lees hier de recensie van The Underground Railroad seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Zuiden
Een jonge vrouw genaamd Cora doet een verbazingwekkende ontdekking tijdens haar poging om zich te bevrijden van de slavernij in het diepe Zuiden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Het verhaal van The Underground Railroad maakt diepe indruk (net als het prijswinnende boek) en Jenkins maakt de juiste keuzes als het gaat om visualisatie van dat rijke verhaal. Deze serie heeft echter nogal wat moeite om niet te verdrinken in de B-plotjes en zijpaden, waardoor het verhaal bij vlagen nog trager wordt dan het al is. Voor de liefhebbers van verstikkend drama is dit een dikke aanrader. Als je voor iets laagdrempeliger drama als If Beale Street Could Talk gaat, zal je echt even in moeten komen. 3,5 ster.

Cast
Thuso Mbedu (Tales of Contemporary Africa), Joel Edgerton (The Green Knight), William Jackson Harper (Midsommar) en Chase Dillon (First Wives Club) spelen rollen in deze serie. Deze productie is geleid door Barry Jenkins (Moonlight).

Vanaf 14 mei 2021 is The Underground Railroad seizoen 1 te streamen op Prime Video. Genre: Drama. IMDb-score: 5,7.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: The Underground Railroad is verstikkend en langzaam drama of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier