Prachtige Nederlandse film Tonio vrijdag 14 mei te zien op Canvas

Prachtige Nederlandse film Tonio vrijdag 14 mei te zien op Canvas
Ook te streamen via Videoland en Amazon Prime

Kijktip :

De Nederlandse filmindustrie wordt nogal eens verfoeid (er zouden alleen maar derderangs romcoms uit komen), maar zo nu en dan worden er zeker nog prachtige drama's gemaakt. Zoals in 2016, met het schitterende Tonio. De film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Tonio streamen via Videoland en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Op Eerste Pinksterdag 2010 komt de 21-jarige Tonio bij een tragisch ongeluk om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met hun zwaarste gebeurtenis in hun leven. Terwijl Mirjam strijdt tegen een steeds maar neerwaartse spiraal, doet Adri het enige waar hij dan toe in staat is: in zijn vele herinnering graven en schrijven. Wat gebeurde er met Tonio in de laatste uren en dagen voorafgaand aan het noodlottige ongeval, en is er überhaupt betekenis te vinden in dit verlies?

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Tonio is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.F.Th. van der Heijden, die het verhaal baseerde op zijn eigen ervaringen. Het waargebeurde element maakt de film extra aangrijpend, maar ook zonder dat gegeven is Tonio een buitengewoon ontroerende film over de radeloosheid en het verdriet van ouders die hun kind verliezen. De film wordt gedragen door de schitterende hoofdrollen van Pierre Bokma (die keer op keer bewijst één van 's lands beste acteurs te zijn) en Rifka Lodeizen. Ze werden allebei genomineerd voor een Gouden Kalf.

Tonio (2016) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 14 mei om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 100 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige Nederlandse film Tonio vrijdag 14 mei te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV