Waanzinnig filmspektakel Jurassic Park vrijdag te zien op Veronica

Waanzinnig filmspektakel Jurassic Park vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Met Jaws (1975), Raiders of the Lost Ark (1981) en E.T. the Extra-Terrestrial (1982) liet Steven Spielberg al zien fantastische avonturenfilms te kunnen maken, maar met Jurassic Park (1993) deed hij daar doodleuk nog een schepje bovenop. Dit waanzinnige spektakel is vrijdag te zien op Veronica en je kunt Jurassic Park streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Bekijk hier de volledige programmering van de Meimaand Filmmaand 2021.

Het verhaal
Op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje wordt door Hammond samen met zijn kleinkinderen uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te nemen. Maar de rondleiding krijgt een ander verloop dan verwacht als het veiligheidssysteem kapot gaat en de reuzen op hol slaan.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Zelfs nu, bijna dertig jaar na de release van Jurassic Park, zien de special effects van de film er nog indrukwekkend uit. In 1993 slaagde Spielberg er in om een team van technici samen te stellen dat levensechte dinosauriërs uit de computer wist te toveren - een noviteit, want met de computer geproduceerde special effects waren in die tijd nog niet gebruikelijk. Het publiek stroomde massaal toe om deze baanbrekende en buitengewoon vermakelijke avonturenfilm te zien; Jurassic Park was korte tijd zelfs de meest opbrengende film aller tijden, met een omzet van bijna een miljard dollar. Ook nu kun je 'm nog keer op keer bekijken.

Cast
Naast Sam Neill (Hunt for the Wilderpeople) en Laura Dern (Marriage Story) zijn ook Jeff Goldblum (Thor: Ragnarok) en Richard Attenborough (Elizabeth) te zien in Jurassic Park. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

Jurassic Park (1993) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op vrijdag 14 mei om 22.00 uur te zien op Veronica. Genre: avontuur, science fiction. Speelduur: 127 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Waanzinnig filmspektakel Jurassic Park vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV