Woensdag in Op1: Gert-Jan Segers over 'radicale ideeën' Mark Rutte

Woensdag in Op1: Gert-Jan Segers over 'radicale ideeën' Mark Rutte
De gasten van woensdag 12 mei

Kijktip :

De Tweede Kamer is vandaag in debat geweest over het eindverslag van informateur Herman Tjeenk Willink. Onder andere Gert-Jan Segers vertelt hoe dit debat vandaag ging. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 12 mei

  • Een goede voetballer is Michael van Praag nooit geweest, maar toch weet iedereen in de voetbalwereld wie hij is. Hij was voorzitter van Ajax, van de KNVB en was ook jarenlang bestuurslid bij de Europese voetbalbond UEFA. Hij had ook een bewogen jeugd, waarin hij opgroeide als kind van een Joodse onderduiker, maar er vooral werd gezwegen over de oorlog. Willem Vissers beschreef het leven van Michael in een nieuwe biografie. Vanavond in Op1 haalt Van Praag herinneringen op uit zijn leven.
  • Bijna twintig jaar lang was Peter d’Hamecourt correspondent in Rusland, tot hij in 2018 een herseninfarct kreeg. Van zijn arts kreeg hij te horen dat hij waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen, maar nu – drie jaar later – is dat hem toch gelukt. Collega en goede vriendin Trix Broekmans besloot een boek te schrijven over de ingrijpende gebeurtenis, en vooral over d’Hamecourts strijdkracht om er weer bovenop te komen. Samen zijn ze vanavond te gast in Op1.
  • In veel arme landen zijn vaccinaties en goede medische zorg minder vanzelfsprekend dan in Europa. Daarom start Giro555 vandaag een actie om ook in minder welvarende landen vaccinaties te stimuleren, om zo het virus te bestrijden. Presentator Waldemar Torenstra zet zich in voor deze actie en viroloog Marion Koopmans vertelt vanavond bij Op1 waarom het zo hard nodig is.
  • Tijdens de hoopvolle persconferentie van gisterenavond begon de stormloop op zonvakanties en vandaag werd bekend dat ook Bonaire volgende week open gaat voor vakantiegangers. Hoezeer we er ook naar snakken, er zijn ook een hoop risico’s, zo waarschuwt MAX Ombudsvrouw Jeanine Janssen. Vanavond bij Op1 legt ze uit waar we op moeten letten bij het boeken van een reis.
  • Op dit moment debatteert de Tweede Kamer over het eindverslag van informateur Herman Tjeenk Willink en de ‘radicale ideeën’ van Mark Rutte voor een nieuwe bestuurscultuur. Toch lijkt het vooral weer te gaan over het onderlinge vertrouwen. Vanavond bij Op1 bespreken ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans hoe het verder moet in politiek Den Haag.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 12 mei gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Gert-Jan Segers over 'radicale ideeën' Mark Rutte of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier