Vanavond op tv: documentaire Syrische vluchteling 'Obada' en voorlaatste speelronde Eredivisie

Vanavond op tv: documentaire Syrische vluchteling 'Obada' en voorlaatste speelronde Eredivisie
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 mei

Kijktip :

De 21-jarige Obada is een Syrische vluchteling én YouTuber. Hij heeft miljoenen fans in het Midden-Oosten. Hij heeft in Nederland weliswaar een veilige haven gevonden, maar Obada vindt hier maar weinig aansluiting. Dat zorgt voor een flinke worsteling met zichzelf én de wereld om hem heen. Bekijk zijn verhaal op NPO 3. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Studio Sport Eredivisie: voorlaatste speelronde

NPO 1
18:45 uur

Op deze Hemelvaartsdag is de voorlaatste speelronde in de eredivisie. Studio Sport Eredivisie is er tussen 18:45 en 21:00 uur, met tussendoor het Journaal van 20:00 uur. Het kampioenschap is beslist, maar verder is er nog veel spanning in de competitie. Zo strijden PSV en AZ om de tweede plek, dat voorronde Champions League oplevert. Het verschil is één punt. In de strijd om het laatste play-off-tiket gaat het tussen Sparta, Heracles en Fortuna. nOnderin is het verschil tussen nummer 15 (veilig) Willem II en nummer 18 (degradatie) ADO slechts drie punten. Daartussen staan FC Emmen (16; nacompetitie) en VVV (17; degradatie).

Wedstrijden
Het programma van de 33ste speelronde:

  • Ajax - VVV-Venlo
  • PSV - PEC Zwolle
  • FC Groningen - AZ
  • Fortuna Sittard - Vitesse
  • Heracles Almelo - Feyenoord
  • Sparta Rotterdam - FC Utrecht
  • FC Emmen - sc Heerenveen
  • RKC Waalwijk - FC Twente
  • ADO Den Haag - Willem II


Zembla: conflict artsen en ouders

NPO 2
20:30 uur

Deze week onderzoekt Zembla een hoogoplopend conflict tussen artsen en ouders over de beste behandeling voor het kind. Als Felix 9 jaar oud is, wordt in zijn hoofd een kwaadaardige tumor gevonden. De tumor wordt succesvol verwijderd. Na de operatie willen de artsen hem nabehandelen met een reeks bestralingen en een chemokuur, zoals het protocol voorschrijft. De ouders van Felix weigeren de chemokuur. Ze hebben grote zorgen over de bijwerkingen en de schade op lange termijn, en zetten vraagtekens bij de effectiviteit. De ouders willen dat Felix immunotherapie krijgt, die in hun ogen veel beter is. Ouders en ziekenhuis komen er niet uit. Daarom schakelt de behandelend arts Veilig Thuis in, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Het is het begin van een hoogoplopend conflict tussen artsen en ouders. Beiden zeggen het beste voor te hebben met Felix. Zembla onderzoekt: wiens wil is hier wet?


Tv-première: Life of the Party

NET 5
20:30 uur

Wanneer haar man haar plotseling dumpt, maakt de toegewijde huisvrouw Deanna een nieuwe start. Ze schrijft zich in bij haar dochters universiteit om haar diploma te halen. De steeds meer uitgesproken Deanna stort zich halsoverkop in het studentenleven en omarmt vrijheid, plezier en de mannelijke studenten op haar eigen voorwaarden en vindt haar ware zelf.


Petit Chateau: haast geboden

SBS 6
20:30 uur

Deze week in Petit Chateau moeten Maxime en Montana Meiland opschieten: Beppie en Kevin zijn net verhuisd en de babykamer is nog leeg. De babybuik van Beppie staat inmiddels op knappen; ze kan elk moment bevallen! De zwangerschap, verhuizing en voorbereidingen groeien het stel boven het hoofd. Dus maken de zussen een babypaleis met een circus-thema. Maar een baby kan niet wachten, komt de kamer wel op tijd af?


Docu: Obada

NPO 3
21:50 uur

De uit Syrië gevluchte Obada (21) is YouTuber en heeft miljoenen fans in het Midden-Oosten, maar in Nederland vindt hij weinig aansluiting. Obada is met zijn twee miljoen abonnees één van de grootste YouTubers in Nederland. Vanuit zijn oer-Hollandse dorp neemt hij komische Arabische sketches op. In Nederland kent niemand hem, hij spreekt de taal nauwelijks en zijn vader vindt zijn YouTube-carrière maar niks. De jonge Obada zoekt in gevecht met zijn omgeving, zijn familie, maar vooral zichzelf, zijn weg in de wereld.


Dramafilm: Gran Torino

SBS 9
22:45 uur

Walt Kowalksi is een norse veteraan die na de dood van zijn vrouw om niemand meer geeft. Zijn buren zijn allemaal verhuisd of overleden en vervangen door Hmong-immigranten en Afro-Amerikaanse en Latino tieners. Wanneer iemand zijn auto, de bekroonde Gran Torino, probeert te stelen, neemt zijn leven een wending. Hij neemt de jonge dader onder zijn hoede en verandert de levens van zijn buren, de jongen en zichzelf.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: documentaire Syrische vluchteling 'Obada' en voorlaatste speelronde Eredivisie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV