Zaterdag 15 mei in Hier zijn de Van Rossems: Nijmegen

Zaterdag 15 mei in Hier zijn de Van Rossems: Nijmegen
Van het museum Het Valkhof tot de Waalbrug

Kijktip :

De Van Rossems brengen deze week een bezoekje aan Nijmegen, met veel geschiedenis en een nieuwbouwwijk. In Nijmegen zijn veel verhalen te halen, bijvoorbeeld bij Museum Het Valkhof en bij de Waalbrug.

Hier zijn de Van Rossems gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Hollywood
Het verhaal van Mariken van Nimwegen kan zo naar Hollywood, menen de Van Rossems. Het standbeeld van Nijmegens beroemdste dochter mag natuurlijk niet ontbreken in deze aflevering. De rijke geschiedenis van Nijmegen zou volgens Maarten trouwens heel goed aan de hand van bruggen beschreven kunnen worden.

De tekst gaat verder onder de video's

Nieuwbouwwijk
Daarbij kunnen de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog overigens niet onbesproken blijven. Vincent doet zijn verhaal in een nieuwbouwwijk die dankzij een Cruijffiaanse wet heel goed gelukt is. De Van Rossems brengen ook een bezoek aan het bijzondere Huis Wylerberg in Berg en Dal.

Hier zijn de Van Rossems is op zaterdag 15 mei om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hier zijn de Van Rossems terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 15 mei in Hier zijn de Van Rossems: Nijmegen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier