Vanavond op tv: Nick, Simon & Kees: Take a chance on me & The Hunters

Vanavond op tv: Nick, Simon & Kees: Take a chance on me & The Hunters
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 14 mei

Kijktip :

Vanavond kun je weer gaan genieten van de muziek van ABBA in Nick, Simon & Kees: Take a chance on me, waarin deze keer speciale aandacht is voor de beginjaren van het popfenomeen. Ook start een nieuw seizoen van Sportlab Sedoc en thrillerfans komen aan hun trekken met de Zweedse serie The Hunters. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 14 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Filmdrama: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

NET 5
20:30 uur

Frances McDormand won onlangs haar derde (!) Oscar voor Beste Actrice voor haar prachtige rol in Nomadland. De vorige keer dat ze het gouden beeldje won was nog niet zo lang geleden: in 2018 werd ze beloond voor haar fenomenale vertolking in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Deze film is vrijdag te zien op Net5

Verhaal
Wanneer maanden voorbij gaan zonder dat de dader van de moord op haar dochter gevonden wordt, doet Mildred Hayes een stoutmoedige zet. Ze laat een controversiële tekst gericht op William Willoughby, het hoofd van de politie, zetten op drie billboards langs de weg die naar het stadje leiden. Wanneer officier Dixon, een kinderachtig moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt bij de zaak, verergert de strijd tussen Mildred en de politie van Ebbing.


Nick, Simon & Kees: beginjaren ABBA

NPO 1
20:35 uur

In de derde aflevering van de muzikale trip van Nick, Simon en Kees over ABBA duiken nog dieper in de beginjaren van de band.

Jonge Anni-Frid
Nick, Simon en Kees stappen in de bus naar Torshälla, het dorp waar Anni-Frid in opgroeide. Daar hebben ze een afspraak met Eva Axelsson, en lokale journalist die veel research heeft gedaan naar de jeugd van Frida en haar zelfs een keer heeft mogen interviewen.

Puber
Ook bezoeken ze een jeugdcentrum in een buitenwijk van Stockholm waar Benny, het muzikale genie van de band als puber zijn eerste stappen in de muziek zette. De mannen kijken naar beeldmateriaal van een wel hele spannende film waar Benny en Björn aan meewerkten.


Terug: Sportlab Sedoc

NPO 2
22:20 uur

In een nieuw seizoen van Sportlab Sedoc analyseert Gregory Sedoc met wetenschappers tot in de kleinste details de potentieel gouden races van vier Nederlandse medaillekandidaten op de Olympische Spelen in Tokio komende zomer. Elke vrijdag om 22:20 uur op NPO 2.

Eremetaal
De komende weken zoekt hij uit hoe de kans op eremetaal nog niet iets groter kan worden. Bijvoorbeeld voor windsurfer Kiran Badloe, paralympische triatleet Jetze Plat en sprinter Dafne Schippers.

Wetenschap
In de eerste aflevering gebruikt Gregory de wetenschap om wielrenster Annemiek van Vleuten een grotere kans te geven om goud op de Olympische tijdrit te winnen.

Klimaatkamer
In de windtunnel van de Universiteit van Eindhoven vindt Gregory uit wat de meest aerodynamische houding op de tijdritfiets is. Ook kijkt hij naar kleding en doet hij in de klimaatkamer van de VU een uitputtende fietstest. Daarnaast spreekt hij Van Vleuten, op de fiets, over haar vorm.


Theater: Sadettin Kirmiziyüz - Citizen K

NPO 3
22:55 uur

In de reeks tv-versies van theatervoorstellingen zendt NPO 3 vanavond de lovend ontvangen voorstelling Citizen K. van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz uit.

Gebeurtenissen
Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz de kijker zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn bestaan in Amsterdam-Noord.

Hyperpersoonlijk
Steeds wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die laat voelen hoe geniepig identiteitspolitiek en racisme werken.

Overdonderend
De Volkskrant noemde Citizen K. 'een overdonderende voorstelling' en volgens Trouw is het 'een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat'.


Nieuw: The Hunters

Canvas
22:55 uur

Vanaf vanavond is de Zweedse thrillerserie The Hunters (origineel: Jägärna) elke vrijdag rond 23:00 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Teruggetrokken
The Hunters gat over Erik Bäckström, een voormalig politierechercheur. Hij heeft zich teruggetrokken in de bossen van Norrland in Zweden.

Hulp
Als hij besluit hulp te bieden aan Markus, een plaatselijke mijnbouwondernemer die belaagd wordt door milieudemonstranten, raakt hij tegen wil en dank bij een politieonderzoek betrokken.

Geheim
Gaandeweg komt Erik erachter dat Markus zelf een geheim heeft, en dat heeft grote gevolgen.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nick, Simon & Kees: Take a chance on me & The Hunters of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier