Vanavond op tv: Koningin Máxima; een leven vol muziek, Voetbaldroom en meer

Vanavond op tv: Koningin Máxima; een leven vol muziek, Voetbaldroom en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 16 mei

Kijktip :

Morgen viert koningin Máxima haar vijftigste verjaardag en daar wordt uitgebreid bij stilgestaan! Vanavond kun je kijken naar Koningin Máxima; een leven vol muziek, waarin kinderen samen met bekende artiesten de kracht van muziek vieren. Ook kun je kijken naar de eerste aflevering van de vierdelige documentaireserie Voetbaldroom. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 16 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Muziek: Koningin Máxima; een leven vol muziek

NPO 1
20:50 uur

Ter ere van de 50ste verjaardag van koningin Máxima vieren kinderen samen met bekende artiesten de kracht van muziek. Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Ze zet zich actief in voor muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Samen met enthousiaste kinderen treden onder anderen Emma Heesters, Tania Kross, Jeroen van der Boom en Sunnery James & Ryan Marciano op. Ook Carel Kraayenhof is van de partij. Verder zijn er reportages over de rol die muziek speelt in het leven van een aantal bekende Nederlanders die op een ander gebied dan muziek succesvol zijn, zoals André Kuipers en Shanice van de Sanden. Artiesten uit binnen- en buitenland vertellen waarom muziek in hun leven zo belangrijk is en is een verslag van de werkbezoeken van Koningin Máxima voor Méér muziek in de Klas in het land.

Nieuw: Voetbaldroom

NPO 3
21:15 uur

De vierdelige documentaireserie Voetbaldroom volgt jonge voetbaltalenten elke stap op weg naar het heilige doel: profvoetballer worden. Trainers, ouders, scouts en zaakwaarnemers dromen met de jonge voetballers mee. Maar, hoe realistisch is die droom eigenlijk en welke prijs moeten ze ervoor betalen? De kans van slagen is klein, maar dat weerhoudt de spelers en hun families er niet van om er alles voor te doen en te laten om die droom te verwezenlijken. De succesvolle profvoetballers Wout Weghorst en Marten de Roon zijn in de docuserie kritisch over de huidige manier van opleiden, die volgens de profs ook vele slachtoffers kent. Elke zondag om 21:15 uur op NPO 3.

Onmogelijke Duetten: o.a. Romy Monteiro & Rolf Sanchez

SBS 6
21:35 uur

Deze week zingen onder anderen Rolf Sanchez en Romy Monteiro een bijzonder duet met een artiest die of al overleden is of te groot om samen mee te zingen. Rolf Sanchez zingt een duet speciaal voor zijn opa en Romy Monteiro houdt het niet alleen bij zingen, maar trekt ook alles uit de kast met haar danspassen. Daarnaast zingen Ruben Hein, Xander de Buisonjé, Anita Meyer en Brace een onmogelijk duet, waarbij ook een openhartig verhaal hoort. In Onmogelijke Duetten krijgt een aantal Nederlandse artiesten de kans om, dankzij moderne technieken, een duet te zingen met een bijzondere artiest.

Koninklijk Concertgebouworkest met nieuwe uitvoering van de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler

NPO 2
22:10 uur

Op deze dag zou het Mahler Festival in Amsterdam van start gaan, maar dat gaat vanwege corona niet door. Tijl Beckand maakt een kersverse special over de componist en na deze uitzending speelt het Koninklijk Concertgebouworkest een nieuwe uitvoering van de Vijfde Symfonie van Gustav Mahler. Dat is om 22:45 uur op NPO 2. Waar Mahler in eigen land, of elders in Europa, nauwelijks erkenning kreeg, werd hij in Nederland direct omarmt. In Nederland vond Mahler warmte, erkenning en een artistiek thuis. In een tijd dat we het even wat dichter bij huis moeten zoeken als het gaat om grote verhalen, is dit er eentje die het verdient om verteld te worden. Tijl Beckand gaat op zoek naar de kiem voor de liefde en vindt zoveel mogelijk sporen van Mahler in Nederland. Daarnaast vertellen muzikanten van het Koninklijk Concertgebouworkest wat Mahler voor hen en hun instrument betekent.

Docu: Seahorse - The Dad Who Gave Birth

NPO 3
22:40 uur

Documentaire over Freddy, een 30-jarige homoseksuele transman die graag een kind wil. Hij besluit daarom zwanger te worden. Hij realiseert zich al snel dat wat voor hem een pragmatische keuze is, voor anderen diep verwarrend en confronterend is. Daar had hij geen rekening mee gehouden. Tegen de achtergrond van toenemende vijandigheid jegens transgenders over de hele wereld, wordt Freddy geconfronteerd met zijn eigen naïviteit. De film volgt Freddy vanaf de voorbereiding om zwanger te worden tot aan de geboorte van zijn kind. Een bijzonder verhaal over conceptie, zwangerschap en over een vader die een kind baart.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV