Vanavond op tv: interview met koningin Máxima, documentaire Dit is Jeangu

Vanavond op tv: interview met koningin Máxima, documentaire Dit is Jeangu
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 17 mei

Kijktip :

Koningin Máxima viert vandaag haar 50ste verjaardag en dat wordt ook op televisie gevierd. Vanavond is een exclusief interview met Matthijs van Nieuwkerk te zien op NPO 1. Verder onder meer de documentaire Dit is Jeangu over Jeangu Macrooy. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 17 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Op weg naar het Songfestival

NPO 3
19:25 uur

Het Eurovisie Songfestival kent door de jaren heen vele bijzondere hoogtepunten. Bekende Nederlanders blikken in Op weg naar het Songfestival terug op de meest spraakmakende momenten. Ook kijken de BN'ers vooruit naar de deelnemende acts aan het Eurovisie Songfestival 2021. Welke landen bemachtigen een plek in de finale op zaterdag? Onder anderen Rolf Sanchez, Albert Verlinde en Emma Wortelboer komen aan het woord.


Docu: Dit is Jeangu

NPO 3
20:25 uur

In de documentaire Dit is Jeangu zien we de voorbereidingen van Jeangu Macrooy op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Macrooy vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival met zijn liedje 'Birth of a New Age'. Na de teleurstelling van het afgelaste evenement in 2020 wegens COVID-19, zet Jeangu zich opnieuw vol energie en veerkracht in voor zijn deelname.


Terug: My 600-lb Life: Where Are They Now?

TLC
20:30 uur

Het nieuwe seizoen van My 600lb Life: Where Are They Now? volgt de moeilijke strijd van mensen die meer dan 250 kilo wegen en die hun leven weer onder controle proberen te krijgen. Zelfs na een maagverkleiningsoperatie blijft het risico bestaan dat de kilo's weer snel terugkomen als de patiënten hun eetpatroon niet rigoureus aanpassen. Het blijkt dat slechts 5% van de patiënten met een maagverkleiningsoperatie succes heeft op de lange termijn.


Help, mijn man is klusser! - dreigend vertrek

RTL 4
20:30 uur

In deze aflevering van Help, mijn man is klusser! is de situatie zo erg dat de hoogzwangere Michelle op het punt staat te vertrekken bij haar man Sam. In het zuidelijk gelegen Ossendrecht roept de hoogzwangere Michelle de hulp in van John Williams en zijn team. Met haar 6-jarige zoontje, Devon, en haar Belgische man, de 23-jarige Sam, woont ze in een huis waar werkelijk niks af is. De elektra ligt open, er is geen licht en de babykamer is nog één grote bouwput.


Interview: Máxima 50 jaar

NPO 1
20:35 uur

Op de vijftigste verjaardag van koningin Máxima zendt de NOS een exclusief interview uit dat onlangs is opgenomen. Matthijs van Nieuwkerk sprak de vrouw van koning Willem-Alexander in Paleis Huis ten Bosch. De ontmoeting tussen Van Nieuwkerk en Máxima werd een openhartig gesprek over het leven, de liefde en het werk. Het laatste uitgebreide solo-interview van Máxima was tien jaar geleden, toen ze haar 40ste verjaardag vierde.


Pointer: de kledingafvalberg

NPO 2
22:20 uur

Het onderzoeksjournalistieke programma Pointer onderzoekt deze week wat er gebeurt met de kleding die we in textielbak gooien. Kunnen we eigenlijk wel van een trui weer een trui maken? We zijn verslaafd aan het kopen van kleding. En de verwachting is dat onze kledingconsumptie de komende jaren alleen maar toeneemt. Tegelijk is de textielindustrie, op olie en gas na, de meest vervuilende industrie en zorgt het voor zo'n tien procent van onze wereldwijde CO2-uitstoot.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: interview met koningin Máxima, documentaire Dit is Jeangu of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier