Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum dinsdag live te zien op NPO 1

Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum dinsdag live te zien op NPO 1
Eerste expositie over slavernij

Kijktip :

Dinsdagmiddag doet NPO 1 live verslag van de opening van de allereerste tentoonstelling over het Nederlandse slavernijverleden. De expositie is te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Opening Slavernijtentoonstelling gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Willem-Alexander
Het startschot voor de opening wordt verricht door koning Willem-Alexander. Voorlopig is de tentoonstelling alleen online te zien, vanaf dinsdag 18 mei. De komende weken is de expositie speciaal geopend voor scholieren en later volgt het algemene publiek. De NPO doet verslag van de rondleiding die de koning door de tentoonstelling krijgt.

Lees verder onder de video's.

Conservatoren
Daarnaast gaat presentator Herman van der Zandt in gesprek met onder anderen de betrokken conservatoren. Zij vertellen over de opbouw en de aanpak van de tentoonstelling en er is ook aandacht voor de achtergrond bij de tentoongestelde (kunst)objecten, zoals schilderijen en archiefstukken. Er zijn echter ook gebruiksvoorwerpen te zien.

De opening van de Slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum is op dinsdag 18 mei vanaf 15.55 uur live te zien op NPO 1. Na afloop kun je de opening van de Slavernijtentoonstelling terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum dinsdag live te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier