Registratie opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum dinsdag op NPO 2

Registratie opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum dinsdag op NPO 2
Hoogtepunten van bijzondere opening

Kijktip :

In navolging van de live-uitzending op NPO 1, 's middags, volgt in de avond een registratie van de opening van de Slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum. Het is de eerste overzichtstentoonstelling van het Nederlandse slavernijverleden.

Registratie opening Slavernijtentoonstelling gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Hoogtepunten
Herman van der Zandt presenteert ook de hoogtepunten van de openingsceremonie, die werd verricht door koning Willem-Alexander. Hij voert gesprekken met diverse deskundigen en betrokkenen. Zo komen onder anderen Rijksmuseum-directeur Taco Dibbits en hoofd geschiedenis van het museum, Valika Smeulders, aan het woord.

Reportages
Naast de gesprekken die Van der Zandt voert worden ook de verhalen verteld die achter de bijzondere objecten schuilgaan. Dat gebeurt door middel van diverse reportages. Sommige van de objecten werden speciaal voor deze tentoonstelling vanuit het buitenland naar Nederland gevlogen en in bruikleen gegeven.

De registratie van de opening van de Slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum is op dinsdag 18 mei om 22.35 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de registratie van de openingsceremonie terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Registratie opening Slavernijtentoonstelling Rijksmuseum dinsdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier