Maandag in Op1: Cultuurwethouder Said Kasmi over kosten Songfestival

Maandag in Op1: Cultuurwethouder Said Kasmi over kosten Songfestival
De gasten van maandag 17 mei

Kijktip :

Het is een hele eer om het Eurovisie Songfestival te mogen hosten dit jaar in Rotterdam. Maar het mag ook flink wat kosten, namelijk miljoenen euro's! Wat levert het op? Onder andere cultuurwethouder Said Kasmi praat ons bij. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 17 mei

  • Waar Cornald Maas ons elk jaar voorziet van vlijmscherp commentaar tijdens het Eurovisie Songfestival, kunnen de Belgen zich geen songfestival voorstellen zonder Peter van de Veire. Al meer dan tien jaar voorziet Peter de Vlaamse kijker van commentaar. Hoe kijken de twee vakgenoten naar hun werk? Ze bespreken het vanavond in Op1.
  • Het is dit jaar de eer aan Jeangu Macrooy, maar in 2017 stond OG3NE namens Nederland op het grote songfestivalpodium. Lisa, Amy en Shelley weten dus precies hoe het is om de druk van een heel land op je schouders te voelen. Ze sluiten de uitzending van Op1 af met hun eigen versie van een van hun favoriete winnende songfestivalnummers.
  • De verkeerslichten bij Ahoy spelen ‘Waterloo’ van ABBA en de Erasmusbrug wordt speciaal aangekleed: Rotterdam is helemaal in de Songfestivalsferen. Dit gigantische evenement mag wat kosten (ruim 22 miljoen!), maar levert het ook wat op? Cultuurwethouder Said Kasmi en de Rotterdamse vloggers Vincent van der Kaai en Mitchel Viljeer van Stadsbeheer vertellen daar vanavond alles over in Op1.
  • Het is het grootste evenement in Ahoy ooit. De directeur van het evenementencentrum in Rotterdam Jolanda Jansen schuift vanavond aan in Op1 en vertelt ons hoe het is om het Eurovisie Songfestival te mogen faciliteren. Ook groot televisiecriticus Angela de Jong is te gast: wat heeft zij allemaal te zeggen over het grootste tv-evenement van ons land?
  • Koningin Máxima is vandaag vijftig jaar geworden. Voor deze gelegenheid mocht Matthijs van Nieuwkerk een bezoek brengen aan het paleis voor een uitgebreid interview dat vanavond wordt uitgezonden. Het is pas het derde interview met onze koningin alleen, Jeroen Pauw ging hem in 2005 voor.Marcia Luyten schreef de biografie over Máxima die tijdens het gesprek op tafel lag. Vanavond in Op1 bespreken ze alles over het interview.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 17 mei gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Cultuurwethouder Said Kasmi over kosten Songfestival of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier