Waylon presenteert vijf songfestivalliedjes bij DWDD

Waylon presenteert vijf songfestivalliedjes bij DWDD
Uiteindelijk kiest hij zelf welk lied hij gaat zingen

Nieuws :

Waylon maakt vijf verschillende liedjes voor het Eurovisie Songfestival 2018. Eind februari is de zanger vijf dagen achter elkaar te gast bij De Wereld Draait Door, waar hij elke dag een andere song ten gehore brengt. Met een van de liedjes zal Waylon ons land in mei gaan vertegenwoordigen op de liedjescompetitie in Portugal.

De zanger zelf zal uiteindelijk beslissen welk van de vijf liedjes hij gaat zingen. Het is de tweede keer dat Waylon meedoet aan het Songfestival. In 2014 stond hij met Ilse DeLange op de bühne als gelegenheidsformatie The Common Linnets.

The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival

In De Wereld Draait Door vertelde Cornald Maas dinsdag dat Waylon ter inspiratie een paar keer naar Nashville is geweest en dat hij daar een hoop nummers heeft geschreven. Over de poule des doods waarin Nederland is beland had Cornald Maas een positieve boodschap: "We hebben hier met Waylon te maken. Die wil zich niet op het randje kwalificeren, die wil in de top 5 eindigen en dan maakt het niet uit in welke halve finale je zit."

Waylon maakt zijn opwachting in de tweede halve finale op donderdag 10 mei. Nederland neemt het daarin op tegen landen als Rusland, Servië, Denemarken, Australië, Oekraïne en Zweden. Als Waylon zich weet te plaatsen, staat hij in de finale van 12 mei in ieder geval tegenover Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en de winnaar van vorig jaar, Portugal.

Vanaf 23 februari zal de zanger vijf dagen lang elke dag in De Wereld Draait Door (19.00 uur, NPO 1) een potentiële inzending zingen. Op 3 maart maakt de artiest bekend welk nummer hij heeft gekozen en zingen zal op het Eurovisie Songfestival.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Waylon presenteert vijf songfestivalliedjes bij DWDD of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV